Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Február 08. 15:00, hétfő | Helyi
Forrás: Winkler Csaba

"Tudomány Győrben Mindenkinek"

"Tudomány Győrben Mindenkinek"

A Széchenyi István Egyetem Tudásmenedzsment Központja az Universitas-Győr Nonprofit Kft. társszervezésében 2010-ben és 2011-ben Tudomány Győrben Mindenkinek címmel három, különb&

A Nemzeti Fejlesztési gynökség Társadalmi Megújulás Operatív Program (TMOP) -4.2.3-8/1-2008-0011 Tudás- és tudomány disszemináció a Széchenyi István Egyetemen" című sikeres pályázat keretében támogatta a Tudomány Győrben Mindenkinek" célkitűzéseit, a jUNIor Egyetem", a Széchenyi Tudományos Est" rendezvényeit. A Széchenyi István Egyetem Tudásmenedzsment Központjának létrehozását célzó pályázati fejlesztés projektmegnyitó rendezvénye 2010. február 10-én, szerdán 13 órától lesz az F" előadóban. A program keretében dr. Szekeres Tamás rektor meghirdeti a Széchenyi Duó Pályázatot.
A Nyugdíjasegyetem főszervezői a Pannon Nyugdíjas Szövetség, a Széchenyi István Egyetem, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara és a Kisalföld Győr-Moson-Sopron megyei napilap.
A főképpen középiskolásoknak szóló jUNIor Egyetem nyitó előadását 15 órától dr. Földesi Péter tanszékvezető egyetemi docens Termelési LEGO"-sztika. Játékgyár vagy gyárjáték címmel tartja. Előzetesen az agonczlik@sze.hu címen is regisztrálhatnak a középiskolások a junior sorozatra.
A 18.10 órakor kezdődő Széchenyi Tudományos Est előadója dr. Rechnitzer János egyetemi tanár, tudományos rektorhelyettes. A téma: csapatmunka határok nélkül - határ menti és térségi együttműködések. A tudományos est előadásai az egyetem gazdasági és társadalmi partnereinek, oktatóinak, hallgatóinak kínálnak aktuális témákat, s előzetesen is regisztrálhatnak az ivanyv@sze.hu címen.
A jUNIor Egyetem és Széchenyi Tudományos Est 1. szemeszterének programfüzete a http://tud.sze.hu nyitólapjáról tölthető le.
A Nyugdíjasegyetem első előadása szerdán 16.30-kor kezdődik a Széchenyi István Egyetem kis sportcsarnokában. Ide az előzetesen bejelentkezett résztvevőket várják. Az első előadást dr. Horváth András egyetemi docens tartja. Címe. az univerzum keletkezése - amit tudunk a kezdetekről és amit nem.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.