Városlista
2020. szeptember 21, hétfő - Máté

Hírek

2017. November 17. 08:34, péntek | Belföld

Tüdőrákkal küzd a Jászai Mari-díjas színművész

Tüdőrákkal küzd a Jászai Mari-díjas színművész

Év eleji bordatörése is szerepet játszhatott Székhelyi József betegségének kialakulásában. A színész a diagnózistól függetlenül fáradhatatlanul dolgozik.

„Mellkasi problémával műtöttek, és eközben az orvosok feltárták, hogy a baj nem közönséges. Rövidre fogom, az orvosaim szerint rákos vagyok. Ez a helyzet” – osztotta meg nyilvánossággal, a rajongóival betegségét Székhelyi József. „Megpróbálok minden energiámmal megbirkózni azzal a helyzettel, hogy tíz kilót fogytam. Nem gyöngülhetek, hogy a feladataimnak eleget tudjak tenni, hogy apuka maradhassak, egy darabig legalább” – tette hozzá a Borsnak nyilatkozva a színész.

A Jászai Mari-díjas színész jelenleg is több darabban játszik, és esze ágában sincs visszavenni a tempóból. Ahogy mondja, nem akar önsajnálatba merülni: helyt kell állnia a színpadon és családfőként is. A műtét után is visszament játszani, hiszen „a Poligamy portásának nincs rákja. Mr. Greennek nincs rákja. Halpern úrnak nincs rákja”, sorolja szerepeit.

„Műtét utáni lábadozásban vagyok, utókúrákkal összekötve. Egy hónap alatt hat liter folyadékot vettek le a mellkasomból. Ez azért sokat elmond. Miért? Összefüggésben lehet egy év eleji bordatörés utáni mellkasi traumával, vagy bakteriális fertőzésekkel, vagy azzal a nyommal, amit a sebész talált a mellhártyámon. Az egy rosszindulatú nyom, az eredetét még keressük” – mondja Székhelyi József.

Forrás: nlcafe.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 15:01, hétfő | Belföld

Gáz-riasztófegyverrel sebesített meg egy nő három embert Gyöngyösön

Gáz-riasztófegyverrel sebesített meg egy nő három embert Gyöngyösön - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

2020. Szeptember 21. 13:05, hétfő | Belföld

Országosan 17 ambuláns mintavételi pont segíti az ingyenes tesztelést

Amennyiben valakinek a kontaktkutatás kapcsán szükséges a tesztelése, a háziorvos időpontot kérhet a 17 ambuláns mintavételi pont valamelyikére, ha a jelentkező tünet- és panaszmentes

2020. Szeptember 21. 12:04, hétfő | Belföld

Kezdi őszi ülésszakát a parlament

Az Országgyűlés hétfőn kezdi meg őszi ülésszakát. A képviselők összesen két órában tehetnek fel azonnali kérdéseket a kormány tagjainak.

2020. Szeptember 21. 10:01, hétfő | Belföld

Csaknem háromszáz határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Péntektől vasárnapig 298 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.