Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Március 22. 11:36, kedd | Helyi
Forrás: Fotó: PANNON-VÍZ Zrt, EDUVIZIG,

Győri rendezvények a Víz Világnapja alkalmából

Győri rendezvények a Víz Világnapja alkalmából

Tudta Ön? Ma van a Víz Világnapja. Megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték.

Ennek hatására az ENSZ március 22-ét nyilvánította e nappá, felhívva a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz fontos szerepére életünkben.
Cél, hogy óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét.

A Víz Világnapja alkalmából az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság, aMagyar Hidrológiai Társasággal, a Pannon Víz Zrt.-vel, illetve Győr Megyei Jogú Városával közösen, a hagyományoknak megfelelően idén is megszervezte a Víz Világnapi rendezvénysorozatot,gátőrfutással, rajzversennyel, bemutatókkal és előadásokkal népszerűsítve a jeles eseményt.

Az árvízi emlékmű koszorúzása a Szövetség és Rónay Jácint utca találkozásánál.



Hagyományos gátőrfutás -2 km-es és 10 km-es távon mérhették össze
erejüket a résztvevők.



A Víz-világnapi rajzpályázat nyertesei



Víz Világnap a gátőrházban

Közel kétszázan látogattak ki a Kálóczy téri gátőrházba, a győri Víz Világnapra. A szeles, hideg márciusi idő nem kedvezett az udvari programoknak, de akik eljöttek, egész biztos jól érezték magukat bent a gátőrházban. Nagy sikere volt a vizi-közmű terepasztalnak, a mikroszkopos bemutatónak és az emeleti előadásoknak. A sorsoláson pannon-vizes fém kulacsot nyertek: Kiss Liliána (Bóbita Óvoda) Veller Dalma (Radnóti Iskola) és Soós Roland (Hild Szakközépiskola)





VÍZ VILÁGNAP GYŐRSZEMERÉN


Hétfő délelőtt közel százötven győrszemerei kisdiák tudatta meg hogyan jut el a vízcsapjaikba az ivóvíz és azt, hogy mi lesz az elfolyó szennyvíz sorsa. A viziközmű terepasztal és a vizes érdekességekről szóló előadás mellett a gyerekek szerelési bemutatót is láthattak Horváth Lajostól, a Pannon Víz győrszemerei kollégájától. Két szerencsés kisgyerek pannon-vizes fém kulaccsal térhetett haza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.