Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2010. Május 11. 07:45, kedd | Bulvár
Forrás: InfoGyőr

Tudtad? Lady GaGa már 4 évesen zongorázott

Tudtad? Lady GaGa már 4 évesen zongorázott

Lady GaGa, vagyis Stefani Joanne Angelina Germanotta New York Yonkers kerületében született. Szülei olasz származású internetes vállalkozók. 4 évesen (1990) kezdett el zongorázni, 13 évesen (1999) írta első zongoradarabját és 14 évesen m

 17 évesen (2003) a közé a 20 ember közé tartozott, akik felvételt nyertek a New York-i Tisch School of the Arts művészeti iskolába, ahol elkezdett a zene szakra járni. Kiváló írói képességeit használva remek esszéket és elemző dolgozatokat írt művészet, vallás és szociológia témákban, de később mégis otthagyta az egyetemet. 19 évesen (2005) már lemezszerződése volt egy kisebb lemezcéggel a Def Jam Recordings-szal. Ez úgy történt, hogy L. A. Reid zenei producer hallotta őt énekelni az irodája mellett lévő szobából. Azonban Lady Gaga állítása szerint sosem találkozott Reiddel. " Órákon keresztül vártam az irodája előtt, remélve, hogy a találkozhatok vele és beszélhetünk a dalaimról, de ez soha nem történt meg." Reid három hónap után elbocsátotta Lady Gagát a kiadótól. Néhány évvel később megismerkedett Vincent Herbert zenei producerrel, aki 2008 januárjában leszerződtette őt az Interscope Recordshoz, ahol dalszövegíróként alkalmazták. Az Interscope kiadóval kapcsolatban áll Akon is, aki így meg tudta hallgatni az egyik kislemezt, amin vokálozott.[12] Akon megegyezett a kiadó tulajdonosával, Jimmy Iovinenal, és így leszerződtette Lady Gagá-t a saját kiadójához a Kon Live Distributionhoz.

Még 2007-ben Lady Gaga együttműködött egy az övéhez hasonló nevű lower east side-i DJ, go-go táncosnővel Lady Starlighttal, aki segített neki kitalálni a sajátos öltözködésmódját. Együtt léptek fel több olyan belvárosi klubban mint a Mercury Lounge, a The Bitter End, és a Rockwood Music Hall saját élő showjukkal a "Lady Gaga and The Starlight Revue-vel". Ez a műsor egy szórakoztató Pop/Rock show és az 1970-es évek művészetének keveréke. 2007 augusztusában felkérték őket, hogy ezzel a műsorral lépjenek fel egy amerikai zenei fesztiválon a Lollapaloozan. Ez a vad show tetszett a fesztivál közönségének és a zenei kritikusoknak is.

Lady Gaga karrierje elején csak az avantgárd elektronikus zenével és a dance zenével foglalkozott, de később rátalált saját stílusára, amikor ezt keresztezte a Pop és a David Bowie és Queen-féle glam rockkal.


Ezek érdekelhetnek még

2019. November 21. 11:37, csütörtök | Bulvár

Lajcsinak végleg abba kell hagynia a zenélést

Lagzi Lajcsi rossz hírt kapott az orvosoktól: a koncertezéssel töltött évtizedek annyira tönkretették a hallását, hogy akár meg is süketülhet.

2019. November 21. 11:00, csütörtök | Bulvár

Nem turnézik a Coldplay, mert aggasztónak tartják koncertjeik környezeti hatásait

Nem indul lemezbemutató turnéra a Coldplay brit zenekar, mert aggasztónak tartják koncertjeik környezeti terheit.

2019. November 21. 08:56, csütörtök | Bulvár

Woody Allen-napot tartanak Budapesten

Woody Allen Egy esős nap New Yorkban című legújabb filmjét premier előtt láthatja a magyar közönség vasárnap Budapesten a Kino Cafe moziban rendezendő Woody Allen-napon, amely az új film mellett öt alkotást látható még.

2019. November 20. 17:07, szerda | Bulvár

Új Depeche Mode-koncertfilm kerül csütörtökön a mozikba

Depeche Mode: Spirits in the Forest címmel, a világpremierrel egy időben új koncertfilmet mutatnak be a magyar mozik csütörtökön. A világhírű brit zenekar 2017-2018-as turnéját megörökítő alkotást Anton Corbijn rendezte.