Városlista
2020. július 3, péntek - Kornél

Hírek

2010. Május 11. 07:45, kedd | Bulvár
Forrás: InfoGyőr

Tudtad? Lady GaGa már 4 évesen zongorázott

Tudtad? Lady GaGa már 4 évesen zongorázott

Lady GaGa, vagyis Stefani Joanne Angelina Germanotta New York Yonkers kerületében született. Szülei olasz származású internetes vállalkozók. 4 évesen (1990) kezdett el zongorázni, 13 évesen (1999) írta első zongoradarabját és 14 évesen m

 17 évesen (2003) a közé a 20 ember közé tartozott, akik felvételt nyertek a New York-i Tisch School of the Arts művészeti iskolába, ahol elkezdett a zene szakra járni. Kiváló írói képességeit használva remek esszéket és elemző dolgozatokat írt művészet, vallás és szociológia témákban, de később mégis otthagyta az egyetemet. 19 évesen (2005) már lemezszerződése volt egy kisebb lemezcéggel a Def Jam Recordings-szal. Ez úgy történt, hogy L. A. Reid zenei producer hallotta őt énekelni az irodája mellett lévő szobából. Azonban Lady Gaga állítása szerint sosem találkozott Reiddel. " Órákon keresztül vártam az irodája előtt, remélve, hogy a találkozhatok vele és beszélhetünk a dalaimról, de ez soha nem történt meg." Reid három hónap után elbocsátotta Lady Gagát a kiadótól. Néhány évvel később megismerkedett Vincent Herbert zenei producerrel, aki 2008 januárjában leszerződtette őt az Interscope Recordshoz, ahol dalszövegíróként alkalmazták. Az Interscope kiadóval kapcsolatban áll Akon is, aki így meg tudta hallgatni az egyik kislemezt, amin vokálozott.[12] Akon megegyezett a kiadó tulajdonosával, Jimmy Iovinenal, és így leszerződtette Lady Gagá-t a saját kiadójához a Kon Live Distributionhoz.

Még 2007-ben Lady Gaga együttműködött egy az övéhez hasonló nevű lower east side-i DJ, go-go táncosnővel Lady Starlighttal, aki segített neki kitalálni a sajátos öltözködésmódját. Együtt léptek fel több olyan belvárosi klubban mint a Mercury Lounge, a The Bitter End, és a Rockwood Music Hall saját élő showjukkal a "Lady Gaga and The Starlight Revue-vel". Ez a műsor egy szórakoztató Pop/Rock show és az 1970-es évek művészetének keveréke. 2007 augusztusában felkérték őket, hogy ezzel a műsorral lépjenek fel egy amerikai zenei fesztiválon a Lollapaloozan. Ez a vad show tetszett a fesztivál közönségének és a zenei kritikusoknak is.

Lady Gaga karrierje elején csak az avantgárd elektronikus zenével és a dance zenével foglalkozott, de később rátalált saját stílusára, amikor ezt keresztezte a Pop és a David Bowie és Queen-féle glam rockkal.


Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 03. 05:00, péntek | Bulvár

Andonik Jako Sport vendége Sipos Péter - VIDEÓ

Sipos Peti az Irigy Hónaljmirigy tagja elmeséli nekünk, hogy miért nem focirajongó és miért kapta a Hagyó Péter nevet lábteniszezés közben.

2020. Július 02. 11:00, csütörtök | Bulvár

Andonik Jako Sport vendége: Dobrády Ákos - VIDEÓ

A műsorban Dobrády Ákosról kiderül, hogy milyen sporthoz volt tehetsége, és mivel tartja magát karban napjainkban.

2020. Július 02. 07:13, csütörtök | Bulvár

Kocka alakú görögdinnyét termesztenek Hódmezővásárhelyen

Pap Róbert dinnyetermesztő kísérleti céllal termesztett, dobókocka-alakú dinnyét dob fel a Hódmezővásárhely határában lévő földjén 2020. július 1-jén.

2020. Július 02. 05:00, csütörtök | Bulvár

Andonik 4s vendége Axel (Kerozin) - VIDEÓ

Axel a Kerozin együttes oszlopos tagjával a "fordított életről" beszélgettünk. Milyen az, amikor valaki éjjel dolgozik és nappal alszik vagy hétköznap helyett hétvégén megy be a munkahelyére?