Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Szeptember 08. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MNO

Túladagolás: a Lexus LF-NX tanulmány elveti a sulykot

Túladagolás: a Lexus LF-NX tanulmány elveti a sulykot

A Lexus olyan koncepcióval érkezik a frankfurti autószalonra, amely garantáltan nem hagy senkit vélemény nélkül. Az LF-NX a japán márka fejlesztés alatt álló kisebb crossoverét vetíti előre, meglehetősen erőteljes formában.

A közepes kategóriában induló újdonság végső verziója minden valószínűség szerint az NX utónevet kapja, és kizárólag teljes hibrid hajtásláncot találunk majd lemezei alatt. Azt sem nehéz kitalálni, hogy melyiket: a beszállót valószínűleg az új 300h, az izgalmasabb és egyben költségesebb alternatívát pedig a 450h adja majd.

Ennek megfelelően 223 és 343 lóerő közül választhatunk, amelyet vélhetően elsőkerék- és összkerékhajtással is kínál majd a Lexus, igaz előbbi valószínűleg az amerikai kontinens kiváltsága lesz. Mindenesetre négy kereket hajtva sem száll el az étvágy: a gyári adatok szerint öt, illetve az erősebbik hajtáslánc esetében hat liter körüli fogyasztásra számíthatunk.

Jól tudjuk, hogy a forma ízlés kérdése, de az LF-NX külseje mellett nehéz elmenni úgy, hogy szó nélkül maradjunk. A már önmagában is egyre robusztusabbá és agresszívabbá váló Lexus-hűtőrács mellett hatalmas légbeömlők és a lehető legszűkebbre húzott ledes fényszóró a legelvetemültebb tuninggépek ádáz ábrázatát kölcsönzi a tanulmánynak. Az IS új nemzedékén megismert L alakú pipa itt is megjelenik, miközben az oldalvonalban az RX 450h domborítását vehetjük észre – eltúlzott szélesítés formájában.

Hátul sem szűnik a formai sokk: egyszerűen annyi él, domborítás és figyelemfelkeltő részlet van, hogy nem is tudjuk, hova nézzünk. Így végül az már alig tűnik fel, hogy az alapok és a felépítés izgalmas arányokat és kialakítást rejt. A belső tér borogatásnak bizonyul megfáradt szemünkre. Itt már a letisztultságé a főszerep, és annak ellenére, hogy a futurisztikus formában a külső néhány stílusjegye visszaköszön, már nem nehéz belelátni a szériagyártású modell leendő kialakítását. Az IS-ben már látott érintésre érzékeny, elektrosztatikus gombok és kapcsolók itt még jobban elterjednek majd, miközben megújult a hanyattegér-jelleggel vezérelhető központi rendszer is.

Arról egyelőre nem érkezett információ, hogy a szériagyártású verziót mikor láthatjuk, de a tanulmány érettségét eltekintve erre már a jövő évben esély mutatkozhat.

Címkék: autó, Lexus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.