Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. November 13. 14:45, szombat | Bulvár
Forrás: Pedrofon Sajtó

Túljutott a kritikus időszakon a Pedrofon

Túljutott a kritikus időszakon a Pedrofon

Azt mondják minden kapcsolatban az első hét év a nehéz, s ha azt sikerül átvészelni, onnantól már megy, mint a karikacsapás. A Pedrofon rock and roll zenekar idén november közepén már a nyolcadik születésnapját ünnepli. Nem kritikus, ha

A zenekar 2002 nyarán szerveződött, olyan muzsikusok ötletelésének köszönhetően, akik korábban már zenéltek együtt különféle – Cadillac, Madarak, Lucky Boys – formációkban.

A közvélemény felé is hangos, első hivatalos elismerést 2004-ben vívta ki a csapat, amikor a SZTÁRGYÁR elnevezésű tehetségkutató versenyben taroltak, s a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhattak fel. A siker mellett tagcserék is esedékesek lettek: a dobos és a basszusgitáros vált ki a zenekarból, azonban a csapat azóta nem változott, így a hatosfogat azóta a következőképpen koncertezik együtt: Kosztolicz „Pedró” Péter, Szajkó Edina, Födő „Fido” Sándor, Porvay György, Kovács Erik, Solymosi Róbert.

Ifa megy a hegyen…

A sikerek innentől sorra jöttek, minden évben közel száz koncerten találkozhat a közönség a Pedrofonnal, akiknek életében a Sláger Rádió Bumerángra keresztelt műsora is sokat jelentett, hiszen az Ifa megy a hegyen című dalukat felkarolta és népszerűsítette az adások során. A klip egyébként a legnépszerűbb videó megosztón azóta átlépte a 300 ezer kattintást.

Nem lehet elmenni szó nélkül amellett sem, hogy a Dolly Roll Pedróékat kérte fel állandó kísérőzenekarának, illetve hogy olyan, további hazai nagyágyukkal zenéltek és zenélnek közös színpadon, mint Fenyő Miklós, Komár László, Baby Gabi vagy éppen Auguszt Bárió. Természetesen a rock and roll és rockabilly stílus legjobbjai rendszeres vendégek a srácok koncertjein.

A nyolcadik születésnapot tehát büszkén ünnepelheti Pedró és zenekara, aki ekképp emlékezik vissza a mögöttük hagyott nyolc évre:

– A megalakulás viszonylag könnyen ment, de az első 2 évben elég lassan haladtunk előre.
De aztán szépen jöttek a sikerek és egyik fellépés hozta a másikat. Több, mint 6 és fél éve változatlan a felállása a zenekarnak (jön a kritikus 7 év), ami ritkaság ebben a műfajban.
Sok tervünk van, remélem energiánk és lehetőségünk is lesz megvalósítani őket! – mondta el Pedró, a zenekar vezetője és szaxofonosa.

Minden szerda este tiétek a Pedrofon!

A közönséggel való kapcsolatot mindig is az egyik legfontosabbnak tartották a muzsikusok, ezért is döntöttek úgy, hogy minden héten, egy fix napon az estéket a rock and rollnak szentelik. A szerdára eső, Széchenyi Kertben megrendezett bulikon a résztvevők igazi rongyláb-partit kapnak abban a két órában, amikor a legnagyobb slágerek csendülnek fel, a Pedrofonra oly’ jellemző profi hangzással és hiteles, humorral is fűszerezett előadásban. A közönség hétről-hétre megszavazza a bizalmat nekik, így igazi, kortalan törzsgárda jött létre, ahová azonban a „tagfelvétel” folyamatos, s mindenkit szeretettel várnak.

– Már több, mint két hónapja itt vagyok minden szerda estre. Nagyszerű bulikat tart a Pedrofon, rock and roll-ban szerintem ők a legjobbak az országban! Sajnálom, hogy nem értesültem előbb ezekről a heti rendszerességű koncertekről, de most már amerre járok terjesztem, hogy a szerda este csak a Pedrofonnal lehet teljes! – árulta el Rita, aki azt is megsúgta, nem csak üldögélni jár a Széchenyi Kertbe.

Ha a Pedrofonnal együtt szeretnél ünnepelni, találkozhatsz velük november 17-én, szerda este 8 órakor a Széchenyi Kertben, ahová ha megváltod a belépőt, nem csak egy fergeteges rock and roll kalandban lesz részed, hanem a jegyár feléért fel is frissítheted magad a széles italkínálatból választva. Javasoljuk a pezsgőt, hiszen a nyolc éves Pedrofon igazán megérdemli, hogy igyanak az egészségükre, akár minden héten, hiszen ha szerda este: akkor rock and roll show a Széchenyi Kertben!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.