Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. November 12. 16:11, csütörtök | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: mti

Túllépte az egymilliót a fertőzöttek száma Olaszországban

Túllépte az egymilliót a fertőzöttek száma Olaszországban

Túllépte az egymilliót a koronavírus-járványban február vége óta megbetegedett olaszok száma, miközben az utóbbi hetekben bevezetett fokozatos korlátozásokkal a járványgörbe stabilizálódni tűnik.

Az egészségügyi tárca szerda esti adatai szerint egyedül a halottak napi száma maradt továbbra is magas, 623.

Egy nap alatt 32 961 új fertőzöttek szűrtek több mint 225 ezer teszteléssel. A február 22. óta számolt fertőzöttek száma elérte az 1 028 424-t. A napi esetszám az utóbbi napokban stabilizálódott, vagyis nem emelkedett jelentősen harmincezer fölé az október eleje óta fokozatosan, négy egymás utáni szigorítással bevezetett korlátozó intézkedéscsomagnak köszönhetően. A naponta végzett tesztelések és az ezeken szűrt fertőzöttek aránya 14,6 százalékra csökkent a korábbi majdnem húsz százalékról.

Az aktív betegek száma meghaladja a 613 ezret, kórházban majdnem 30 ezren vannak, intenzíven több mint háromezren.

A legtöbb új beteget továbbra is Lombardia tartományban szűrték, valamivel több mint nyolcezret, második helyen Campania áll több mint háromezer beteggel.

A halottak száma egy nap alatt 623 volt, amely a legmagasabb adatnak számít a járvány első hulláma tetőzésekor, április 6-án mért óta. A halottak száma elérte a 42 953-t.

Szerdától közepesen veszélyes, vagyis narancssárga színű fokozatba lépett Abruzzo, Umbria, Liguria, Basilicata és Toscana tartomány, a már ide sorolt Szicília és Puglia után. Kiemelten veszélyesnek számít továbbra is Lombardia, Piemonte, Valle d'Aosta, Alto Adige, Calabria és Bolzano térsége.

A kormány bejelentései szerint a járványgörbe stabilizálása miatt egyenlőre nincsen szükség további szigorításra, vagy az ország teljes lezárására.

Pénteken döntenek a jelenleg kevéssé veszélyesnek tartott Campania besorolásának emeléséről.

Az egészségügy minisztérium felügyelőket küldött a tartományi székhely, Nápoly négy kórházába, miután felvételek készültek a helyhiány miatt a kórházak parkolójában kezelt betegekről, akiket saját autóikban kötötték rá az oxigénpalackra. Szerdán a legnagyobb dél-olaszországi kórházként ismert, nápolyi Cardarelli kórházban egy beteget a mellékhelyiségben halottan találtak. A minisztérium egy nagyméretű Covid-19 kórház felállítását tervezi Nápolyban.

Az umbriai Perugia kórházaiban a fegyveres erők tábori kórházat állítottak fel a betegek elhelyezésére. Helyhiánnyal küzdenek a lombardiai Monza város térségében is, ahol az egészségügyi hatóságok magánklinikákat foglaltak le a betegek elhelyezésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.