Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. Szeptember 16. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: gyor.hu

Turizmus konzultáció Győrben

Turizmus konzultáció Győrben

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében a turizmus aktuális kérdéseit, fejlesztési lehetőségeit érintő szakmai rendezvénysorozatot tartanak, amelynek első regionális rendezvényét Győrben, a Kultúra Magyar Városában rendezték. A Magyar Tur

A turizmus konzultáció keretén belül a turizmus állami irányításának képviselői és a Magyar Turizmus Zrt. vezetői ismertetik a jövőt érintő szakmai elképzeléseiket, a Magyar Turizmus Zrt. marketingstratégiáját, valamint a turizmus helyi vezető szakemberei osztják meg tapasztalataikat a résztvevőkkel.

A sorozat első konferenciáját a győri városháza dísztermében tartották 2010. szeptember 15-én, szerdán.

Borkai Zsolt polgármestert köszöntő beszédében elmondta, örömteli számára, hogy Győr is részese lehet ennek a konzultációnak, hiszen az önkormányzat a szállásadókkal összefogva sokat tesz a turizmus erősítéséért. Ennek a tevékenységnek - többek között a tematikus csomagok létrehozásának és a színvonalas rendezvényeknek - köszönhetően a tavalyi évhez képest 30 százalékkal nőtt a városban a vendégéjszakák száma, ami jelentős eredménynek nevezhető.

Dr. Horváth Endre, gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár a turizmus stratégiai fejlesztési irányairól beszélt. Mindenekelőtt kiemelte, a győri 30 százalékos növekedés nagyon nagy szám, országosan körülbelül 0,2 százalékos növekedés tapasztalható.

Az államtitkár kifejtette, az Új Széchenyi Tervben kiemelt szerepet kap a turizmusfejlesztésen belül a szolgáltatás-fejlesztés, azon belül is az egészségturizmus. Már formálódik az a pályázati rendszer, amellyel a program 2011 január 15-én elindul. Hozzátette, az egyéb tematikus utak fejlesztése is fontos, mint például a vallásturizmus, amely Győr térségét is érinti, elég csak Pannonhalmára gondolni.

Horváth Gergely a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója a szervezet főbb feladatairól számolt be. Mint mondta, külföldi irányban fontos feladata, hogy minél több vendéget csábítson az országba, míg belföldi viszonylatban a vendégek áramoltatása, megismertetése a lehetőségekkel. Például, hogy minél több belföldi vendég válassza Győrt úti célul. Tehát a szervezet a marketingben, a kommunikációban tud segítséget nyújtani.

Horváth Gergely a célokkal kapcsolatban kifejtette, belföldi tekintetben a vendégéjszakák egy, a külföldiek tekintetében két százalékos növekedése a cél országos viszonylatban, míg a konferenciaturizmus öt százalékos növekedését várja.

Bánki Erik az Országgyűlés Sport és Turizmus Bizottság elnöke kiemelte, a Széchenyi Terv újraindulásával gyorsan és egyszerűen válnak lehívhatóvá EU-s és hazai források a turizmus területén. Hozzátette, tíz éves fejlesztési időszakban gondolkoznak, így nem kell kapkodni, aki 2011-re nem áll készen, azok is tudnak majd pályázni.

Mint mondta, a belföldi turizmus területén még rengeteg a kiaknázatlan lehetőség, ezért ezeket kiemelt feladatként kell kezelni. Fontos a hatékonyság növelése - a pályázatokat az eddigieknél sokkal gyorsabban kell elbírálni -, de a távolabbi lehetőségek között egy Turizmus Bank felállítását is említette, amely szintén a fejlesztésekhez nyújthat segítséget.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.