Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2010. Augusztus 25. 07:55, szerda | Helyi
Forrás: gyor.hu

Turizmusfejlesztés: Látogatóközpont Győrben

Turizmusfejlesztés: Látogatóközpont Győrben

Látogatóközpont nyílik a győri belvárosban. A Legyen aktív vendégünk, találkozzunk a győri kistérségben! projekt keretében, a Győri Többcélú Kistérségi

A Legyen aktív vendégünk, találkozzunk a győri kistérségben! Turizmusfejlesztés a NYDOP-2.1.1/E-09-2009-0005 sz. pályázathoz kapcsolódóan a jövőbeni győri látogatóközpontban (az egykori Baross úti sportbolt épülete) Borkai Zsolt győri polgármester, a kistérségi társulás elnöke és Horváth Jácint a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési gynökség ügyvezető igazgatója írta alá a támogatási szerződést kedden.

A Győri Többcélú Kistérségi Társulás tíz tagtelepülésével (Győr, Dunaszeg, Gönyű, Győrladamér, Győrújfalu, Győrújbarát, Győrzámoly, Kisbajcs, Kunsziget, Vámosszabadi) együttműködve 2009. november 20-án nyújtotta be pályázati anyagát a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési gynökséghez. 2010. márciusában az gynökség a pályázatot támogatásra érdemesnek ítélte.

Borkai Zsolt az aláírás előtt elmondta, a kistérség közös turisztikai koncepciója alapján Győr és a kistérség települései együtt dolgoznak az idegenforgalom fejlesztésén. A 2009-es évhez képest a megyében tíz százalékkal, Győrben pedig 30 százalékkal növekedett a vendégéjszakák száma, ami jelentős előrelépésnek nevezhető. Hozzátette, a mostani projekt is azt a célt szolgálja, hogy a térség turisztikai vonzerejét tovább emeljék.

A projekt teljes költsége több mint 422 millió forint, amelyből az önerő mintegy 68 millió forint.

Horváth Jácint kifejtette, ilyen nagy összegű turisztikai támogatás aláírása fontos pillanat. A projekt erőssége, hogy nem egy-egy turisztikai elem támogatásáról van szó, hanem egy összefogás révén létrejövő olyan turisztikai csomagról, amely többféle helyszínt és elemet is tartalmaz, és kínál majd a látogatóknak. A belváros szívében kialakítandó látogató központ pedig tovább erősíti az idegenforgalmat a megfelelő színvonalú információtovábbítás révén.

Lendvai Ivánné, Kunsziget polgármestere a kistelepülések nevében köszönte meg a támogatást. Mint mondta, a projekt révén egy turisztikai lánc jön létre, amelyben minden település meg tudja mutatni értékeit, majd tovább tudja irányítani a látogatókat a többi településre is, így nyer a pályázattal az egész kistérség.

A látogatóközpontban többek között helyet kap az információs iroda, ajándékbolt, ökoturisztikai bemutatóhely, prezentációs terem és a jövőbeni lehetőségek között szerepel a kerékpárkölcsönzés is. A kistérségben többek között túraútvonalak, tanösvények, kikötő, Kunszigeten pedig strandfejlesztés valósul meg.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.

2024. Május 18. 08:13, szombat | Helyi

Pünkösdvasárnap is lesz régiségvásár a Tarcsayn

Ha esik, ha fúj, egy biztos, havonta egyszer megtartják a bolhapiacot a győri Tarcsay utcában. Nem lesz ez másként Pünkösdkor sem.

2024. Május 18. 07:13, szombat | Helyi

Vajon ki lesz hazánk legerősebb tűzoltója?

Ismét TFA Szombathelyen, június 21-én! A megmérettetés emberfeletti küzdelemben dőlhet el.

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.