Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Szeptember 14. 10:14, péntek | Belföld

Tűt dobott egy bedrogozott férfi egy nő combjába az 1-es villamoson

Tűt dobott egy bedrogozott férfi egy nő combjába az 1-es villamoson

Egy szúrást érzett a combján, majd amikor megfordult, egy fiatalt látott fecskendővel a kezében.

A négygyerekes anyukát hétfőn szúrta meg egy drogos az 1-es villamoson, Budapesten. Azóta orvosról orvosra jár az asszony, attól rettegve, hogy halálos betegséget kapott el.

A 44 éves Rosta Anita az 1-es villamoson utazott.

"Hétfőn egy fiatal férfi szállt fel a Kacsóh Pongrác úti megállóban, elég furcsa állapotban. Nem lepődtem meg, ezen a vonalon megszokott, hogy drogosokat és annak tűnő embereket lát az ember" - idézi szavait a Blikk.

Pár perccel később egy kis szúrást érzett a combjánál. Először fel sem fogta, hogy mi történhetett, aztán a férfi markában meglátott egy fecskendőt.

A másodperc töredéke alatt történt az eset, mire felocsúdtam, már a villamos közepén járt a fiatal, majd le is szállt
– tette hozzá az asszony, akit nagyon megviseltek a történtek.

Bense Tamás orvos azt mondja, hogy egy tűszúrásnál először meg kell vizsgálni, mikor kapott tetanuszt az érintett, akinek ilyenkor rendkívül sokfajta fertőzés kerül be a szervezetébe.

"A nem steril anyaggal elsősorban gennykeltő kórokozók juthatnak be, de szóba jöhet hepatitis vagy rosszabb esetben AIDS is. Mindjárt az első pillanatban ezeket nem tudják kimutatni, így megfigyelés alatt kell tartani az illetőt, és ha bármilyen tünet jelentkezik, célzott vizsgálatra van szükség" – tette hozzá az orvos.

Az 1-es villamos megállóit – főként a Népliget és a Hős utca közötti szakaszt – teljesen ellepték a drogosok az utóbbi időben.

Ezért augusztus 31-től egészen szeptember 7-ig fokozott rendőri jelenlét volt jellemző azon a szakaszon, de mára már eltűntek az egyenruhások a megállókból.

"Olyan szinten sem látok egyenruhásokat, mint a razzia előtt. Sokkal problémásabb alakok tűntek fel, illetve a Hős utcai megálló ismét lakhelye lett néhány drogosnak."
– mondta a Blikknek egy neve elhallgatását kérő villamosvezető, aki szerint szeptember elejétől kezdve egy héten keresztül látott a Puskás Stadion megállótól a Népligetig legalább két rendőrt.

A BRFK korábbi tájékoztatása szerint a fokozott ellenőrzés ideje alatt Kőbányán 58 embert kaptak el kábítószer-birtoklás miatt, Zuglóban 22-t. Két drogdílert is elfogtak mindkét kerületben.

Forrás: origo.hu

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt