Városlista
2019. augusztus 22, csütörtök - Menyhért

Hírek

2010. Március 29. 06:35, hétfő | Belföld
Forrás: Hír TV

Tűz Gyurcsány villájában

Tűz Gyurcsány villájában

A földszinti medencetér fölé épített faszerkezetes pihenőtérnél lévő, szintén faszerkezetű szauna gyulladt ki Gyurcsány Ferenc II. kerületi családi villájában vasárnap kora este. A tűzoltók kiérkezésekor sűrű fekete füst gomolygo

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője a Független Hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc II. kerületi, Szemlőhegy utcai családi villájában a földszinten keletkezett a tűz. A földszinti medencetérben a medence fölé egy faszerkezetű szauna és pihenőrész van, ebben a szaunában csaptak fel a lángok egy körülbelül 25 négyzetméteres területen.

 

A kiérkező tűzoltók azt tapasztalták, hogy sűrű fekete füst gomolyog ki az épület ajtaján és ablakain, ezért felkészültek az életmentésre is. A házból a végleges adatok szerint hét embert mentettek ki, hármukat az erkélyről, létrával. A többieket az épületből kísérték ki. Egy 20 éves fiatalember vérében a megengedett határértéknél magasabb szén-monoxid-koncentrációt mértek, ezért a helyszínen oxigénterápiában részesítették, és mire a mentők kiértek, már annyira jól volt, hogy visszautasította a kórházba szállítást, így végül nem lett sérültje az esetnek.

 

Molnár Péter Gyurcsány Ferenc kérésére azt is közölte, hogy a volt miniszterelnök nagyon elégedett volt a tűzoltók munkájával, gyorsan, szakszerűen dolgoztak. Gyurcsány Ferenc azt is tudatta, hogy a ház biztosítva volt, a kárfelmérés és helyreállítás hétfőn kezdődhet el. A család egyébként az éjszakát nem tölti otthon, rokonoknál, ismerősöknél alszanak.

 

A tűz okát a tűzoltóság a rendőrséggel és a Köztársasági Őrezreddel közösen vizsgálja - tette hozzá a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 22. 19:19, csütörtök | Belföld

Gyilkosság a Balatonnál

A rendőrök egy 48 éves férfit, a feltételezett gyilkost fogták el Balatonfűzfőn.

2019. Augusztus 22. 14:52, csütörtök | Belföld

Rejtélyes haláleset a Balatonnál: "mozgásban maradt" az elgázolt férfi mobilja

Augusztus 17-én halálra gázolt a vonat egy férfit Balatonbogláron. Telefonjának adatai alapján végigkövethető az esti útja, de van egy részlet, amelyet homály fed.

2019. Augusztus 22. 13:16, csütörtök | Belföld

Vérből és CT-felvételekből azonosítaná az infarktuskockázatot egy magyar kutató

A szívinfarktus korai, személyre szabott előrejelzését kutatja Maurovich-Horvat Pál, a Semmelweis Egyetem docense, aki másodszor nyert a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Lendület programjának pályázatán -

2019. Augusztus 22. 09:10, csütörtök | Belföld

Több ezer gyorshajtót vettek őrizetbe egy hét alatt

Több mint 2300 közlekedési jogsértést tárt fel a rendőrség a múlt héten tartott országos sebességmérő akcióban. Közel 10 ezer autós lépte túl a megengedett sebességhatárt.