Városlista
2019. december 11, szerda - Árpád

Hírek

2010. Március 29. 06:35, hétfő | Belföld
Forrás: Hír TV

Tűz Gyurcsány villájában

Tűz Gyurcsány villájában

A földszinti medencetér fölé épített faszerkezetes pihenőtérnél lévő, szintén faszerkezetű szauna gyulladt ki Gyurcsány Ferenc II. kerületi családi villájában vasárnap kora este. A tűzoltók kiérkezésekor sűrű fekete füst gomolygo

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője a Független Hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc II. kerületi, Szemlőhegy utcai családi villájában a földszinten keletkezett a tűz. A földszinti medencetérben a medence fölé egy faszerkezetű szauna és pihenőrész van, ebben a szaunában csaptak fel a lángok egy körülbelül 25 négyzetméteres területen.

 

A kiérkező tűzoltók azt tapasztalták, hogy sűrű fekete füst gomolyog ki az épület ajtaján és ablakain, ezért felkészültek az életmentésre is. A házból a végleges adatok szerint hét embert mentettek ki, hármukat az erkélyről, létrával. A többieket az épületből kísérték ki. Egy 20 éves fiatalember vérében a megengedett határértéknél magasabb szén-monoxid-koncentrációt mértek, ezért a helyszínen oxigénterápiában részesítették, és mire a mentők kiértek, már annyira jól volt, hogy visszautasította a kórházba szállítást, így végül nem lett sérültje az esetnek.

 

Molnár Péter Gyurcsány Ferenc kérésére azt is közölte, hogy a volt miniszterelnök nagyon elégedett volt a tűzoltók munkájával, gyorsan, szakszerűen dolgoztak. Gyurcsány Ferenc azt is tudatta, hogy a ház biztosítva volt, a kárfelmérés és helyreállítás hétfőn kezdődhet el. A család egyébként az éjszakát nem tölti otthon, rokonoknál, ismerősöknél alszanak.

 

A tűz okát a tűzoltóság a rendőrséggel és a Köztársasági Őrezreddel közösen vizsgálja - tette hozzá a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 11. 08:25, szerda | Belföld

A BIO növények évét hirdették meg 2020-ra „A Legszebb Konyhakertek” program keretében

Egyre népszerűbb a Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű országos program, amely az otthoni kertgazdálkodást népszerűsíti. A cél többek között az, hogy az új generációk is átvegyék az évszázadok során összegyűlt tudást.

2019. December 11. 08:05, szerda | Belföld

Visszaigényelhető egy fontos szja- Ne felejtsd el!

A nyugdíjbiztosítási szerződésre befizetett díjak után járó adókedvezményt 2015-ben még csak alig 90 ezren vették igénybe. Tavaly viszont már több mint 243 ezren éltek az adó-visszatérítés lehetőségével.

2019. December 11. 07:23, szerda | Belföld

Sérültet kellett kimenteni a Mátyás-hegyi-barlangból

Megsérült egy 32 éves nő a Mátyás-hegyi-barlangban kedden este; a Magyar Barlangi Mentőszolgálat 26 emberrel, köztük orvosi teammel érkezett a helyszínre, ahol ellátták a sérültet, és egy óra alatt a felszínre hozták

2019. December 11. 07:20, szerda | Belföld

Dubajban folytatja a magyar kreatív igazgató

2019 őszén távozott a New Edge-től Kurják Gábor alapító-ügyvezető. Újra csatlakozott régi kollégája, Tordai Bálint csapatához és Dubajban, a Kraftwerk Experience Design & Productionnél folytatja pályafutását kreatív igazgatóként.