Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Március 25. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

„Tűzről pattant” - Alkotói pályázat

„Tűzről pattant”  - Alkotói pályázat

Ezzel a címmel hirdeti meg 2016-os alkotói pályázatát az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. Újdonság, hogy az idén már óvodások alkotásait is várják.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „Tűzről pattant” címmel alkotói pályázatot hirdet óvodások, általános iskolások és középiskolások részére. A felmenő rendszerű pályázatra az iskolások a 6-10 éves, a 11-14 éves, valamint a 15-18 éves korcsoportban küldhetnek alkotásokat.

A pályázat célja, hogy az óvodások és az iskolások a kreatív alkotásaikon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát. A Tűzről pattant pályázaton az alkotások központi témája a tűzvédelem. Ezt a tűzoltó hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel lehet bemutatni.

Az óvodások szabadkézi rajz kategóriában pályázhatnak.

Az iskolások korcsoportonkénti kategóriái:
szabadkézi grafika (A/4-es méretű ceruza, toll, tus, kréta, akvarell, pasztell kép vagy bármely más szabadkézi technikával készített A/4-es méretű alkotás pl. monotípia)
montázs (ragasztott technikával készített A/4-es méretű alkotás)
számítógépes grafika (A/4-es méretben nyomtatható számítógéppel készített alkotás)
mém (mém készítése bármelyik mémgenerátorral)
video (30 másodperc)

Benyújtás módja: a szabadkézi rajz/grafika és a montázs beadása eredetiben, a többi kategóriában e-mailen vagy elektronikus adathordozón a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére elektronikusan, postai úton vagy személyesen. Az alkotás leadásakor megadandó adatok: név, életkor (a pályázat beérkezési határidő napján betöltött életkor), e-mail cím, telefonos elérhetőség. Az alkotások mellé a szülő vagy gondviselő hozzájáruló nyilatkozatát is mellékelni kell! (hozzájáruló nyilatkozat az alábbi linken található:http://gyor.katasztrofavedelem.hu/hirek/2843-tuzrol-pattant)
Beérkezési határidő: 2016. május 20.
Díjazás: a megyei bírálóbizottság az iskolások pályázatai közül korcsoportokon belül kategóriánként 3-3 alkotást díjaz; az első helyen díjazott alkotások automatikusan részt vesznek az országos versenyben is! Az országos verseny első helyezettjei családjukkal balatoni nyaraláson vehetnek részt.
Az iskola, illetve óvoda ahonnan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb iskola 2016”, illetve „Legkreatívabb óvoda 2016” címet, mely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az iskolában/óvodában tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűz oltás, olajtűz oltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.
Eredményhirdetés: 2016. május 27. (megyei), 2016. június 10. (országos)
További információ: gyor.titkarsag@katved.gov.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 08:16, vasárnap | Helyi

Nyomatékot adnak gyakorlati tudásuknak

Még könnyebb lesz fizikát tanulni a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény megkapta ajándékba azt az eszközt, amelyet a tavalyi Alprosys Kreatív Fizikaversenyen használtak a diákok.

2024. Május 19. 07:12, vasárnap | Helyi

Díjat nyert a győri Audi

Azért kapta az elismerést, mert energiaigényének nagy részét megújuló forrásból fedezi.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.

2024. Május 18. 08:13, szombat | Helyi

Pünkösdvasárnap is lesz régiségvásár a Tarcsayn

Ha esik, ha fúj, egy biztos, havonta egyszer megtartják a bolhapiacot a győri Tarcsay utcában. Nem lesz ez másként Pünkösdkor sem.