Városlista
2020. augusztus 12, szerda - Klára

Hírek

2011. Szeptember 19. 14:41, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Ötvenezer Office-csomag a magyar hallgatóknak

Ötvenezer Office-csomag a magyar hallgatóknak

50 ezer darab Microsoft Office 2010-es licencet bocsájt a kormány és a Microsoft Magyarország a szociálisan rászoruló, valamint a tanulmányilag kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók számára.

A licencek kiosztásáról a nemzeti fejlesztési tárca és a Microsoft közösen döntött: megállapodásuk értelmében a szociális támogatásban részesülő hallgatók mellett, a doktoranduszok, a köztársasági ösztöndíjas, valamint a Tudományos Diákköri dolgozatot leadó hallgatók igényelhetnek határozott időtartamú jogtiszta licenc használati jogot, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) közreműködéséve


Mivel a kormányzat költségtakarékos módon kívánt a felsőoktatás számára biztosítandó szoftverek tekintetében eljárni, így a korábbi gyakorlattól eltérően a hallgatók számára a Windows operációs rendszer ingyenes használatát már nem finanszírozza. Többek között azért sem, mert általában az újonnan vásárolt személyi számítógépek már rendelkeznek jogtiszta operációs rendszerrel, azonban a kormány a Microsoft Office irodai csomagjával továbbra is támogatja a kiemelkedő teljesítményt nyújtó, valamint a rászoruló hallgatókat.

A határozott időtartamra érvényes licenceket a hallgatóknak elektronikus úton kell igényelniük a hallgatói önkormányzatoknál – a program periódusára tekintettel mielőbb, de legkésőbb december 31-ig –, akik vállalták a jogosultság-ellenőrzés szigorú végrehajtását. Ezáltal a hallgatóknak nem kell félniük, hogy a tanulmányaik megkezdéséhez, illetve folytatásához elengedhetetlenül szükséges Microsoft Office programokat illegálisan használják – írja közleményében a HÖOK.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 12. 16:04, szerda | Belföld

Magyarországon nem állt le a filmes élet

Magyarországon nem állt le a filmes élet a koronavírus-járvány miatt, az elmúlt hónapokban is azon dolgoztak, hogy a mintegy húszezer hazai szakembernek folyamatos munkát biztosítsanak

2020. Augusztus 12. 13:40, szerda | Belföld

A fél országban ismét zivatarra figyelmeztetnek

Zivatarveszély miatt a fél országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2020. Augusztus 12. 13:01, szerda | Belföld

Több ezer éves kelta kést találtak egy szolnoki férfinél

Muzeális értékű kelta kést találtak egy férfinél a rendőrök Szolnokon - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szerdán a police.hu honlapon.

2020. Augusztus 12. 09:43, szerda | Belföld

Huszonkettővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Huszonkettővel, 4768-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.