Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2010. November 29. 17:00, hétfő | Helyi
Forrás: Neckermann Utazási Iroda

Úgy gondolja ismeri Olaszországot?...

Úgy gondolja ismeri Olaszországot?...

…Olaszországban nagyon sok látnivaló van. Magyarországról érkezve a határhoz legközelebb eső látnivaló Velence. Velence város szíve a Szent Márk tér, itt találhatók a város nevezetességei: Doge palota a sóhajok hídjával, Aranybazil

A turisták leginkább művészeti emlékei miatt keresik fel a várost. A város művészeti nevezetességei a híres Uffizi Képtár, ahol számos világhírű olasz művész remekműve látható, a Pitti palota, ahol a középkorban a Medici család élt. Firenzéhez közel nyugatra található Pisa, amely a ferde toronyról lett világhírű.

A legtöbb látnivaló és a leglátogatottabb város az ország fővárosa, Róma. Itt található a legtöbb ókori emlék: a Forum Romanum, a Colosseum, a Palatinus, a Circus Maximus. Az ókori emlékek mellett a modern Róma egyik emléke is megtalálható a közelben: a II. Viktor Emánuell emlékmű. Az egyházi épületek közül a legjelentősebbek a Lateráni Szent János bazilika (a pápa püspöki székesegyháza), a Santa Maria Maggiore bazilika, a falakon kívüli Szent Lőrinc templom, a falakon kívüli Szent Pál bazilika, a San Pietro in Vincoli (itt látható Michelangelo híres Mózes szobra). A világi műemlékek közül a város híres kútjait kell megemlíteni (Trevi-kút, Folyamok kútja, Triton-kút, stb.), de kiemelt figyelmet érdemel még a Trinitá dei Monti templom alatti Spanyol lépcső és az Angyalvár. Nápoly és a közelében lévő Vezúv lábánál fekvő Pompei romvárosa is figyelemreméltó látnivaló.

Az ország déli részén találhatók Olaszország legszebb tengerpartjai. Szicíliát az olasz maffia hazájának nevezik, de ettől nem kell megijedni, ugyanis a közbiztonság a szigeten éppen olyan, mint az egész országban. A sziget is bővelkedik természeti és művészeti látnivalókban (Palermo, Siracusa, Taormina). Szardínián is találunk természeti és művészeti látnivalókat Olaszországban mindenfajta sportolásra van lehetőség. Mivel az ország nagy terjedelmű tengerparttal rendelkezik, a vízisportok minden fajtáját lehet gyakorolni. A hegyekben, főleg az északi területen lévő Alpokban sziklamászásra, télen síelésre is van lehetőség. Ezen kívül a hagyományos sportok (pl. kerékpár- és gyalogostúrák) az ország egész területén űzhetők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 07:15, szerda | Helyi

Győri pollenhelyzet: aki a fenyőfélékre érzékeny, nehéz napokra számíthat

Az allergiások számára közölt adatokat a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

2024. Május 21. 09:13, kedd | Helyi

Megváltozott a Pannon-Víz címe

Érdekes változás történt a Pannon-Víz Zrt. életében, ugyanis a társaság Országút u. 4. szám alatti székhelyének és egyben központi irodaházának címe több mint 50 év után Imaház u. 1. számra változott.

2024. Május 21. 08:10, kedd | Helyi

A Kocka nem csak a külföldieket vonzza

A Széchenyi István Egyetem és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) Nyugat dunántúli Regionális Igazgatósága közötti jó kapcsolat a hallgatók és vendégprofesszorok érdekében jött létre.

2024. Május 21. 07:16, kedd | Helyi

Korszerű várakozási feltételeket teremtettek a győri kórházban

A győri kórház három épületében, valamint a Szent Imre úton lévő rendelőintézetben is érintőkijelzős automaták fogadják a szakrendelésre érkezőket. Az új rendszer ötven különböző szakrendelésen működik már.