Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 13. 09:00, kedd | Helyi

Új ágyakat kaptak a táncosok

Új ágyakat kaptak a táncosok

Száz új ágyat kapott a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium kollégiuma.

Az ünnepélyes átadásra hétfőn délelőtt került sor, ahol a kollégisták kis műsorral köszönték meg a győri önkormányzat ajándékát.

Derczó Tibor intézményvezető arról tájékoztatott, hogy 82 diákkal, teltházzal működik az intézmény, de sokan vannak várólistán is, hiszen országos beiskolázásról van szó. Különleges helyzetben vannak, ugyanis az ötödikes gyerektől, egészen a 20 éves fiatalig, fiúk, lányok közösen élnek a kollégiumban, egy nagy családként. Öröm, hogy a régi vaságyak helyett, kényelmes fából készült ágyakon pihenhetnek a diákok.

Radnóti Ákos alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője hangsúlyozta, a tavaly megrendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon önkéntesként és fellépőként is részt vettek a Tánc- és Képzőművészeti iskola diákja - többek között ezért is kerültek jó helyre az ágyak. A kollégium azokból az ágyakból kapott száz darabot, amelyeket az EYOF-ra vásárolt az önkormányzat.

Az ünnepségen Kiss János a Győri Balett igazgatója is részt vett, majd ő is megtekintette az új ágyakat.

Blazovicsné Varga Marianna, a Győri Tankerületi Központ igazgatója elmondta 25 ezer diák tartozik hozzájuk, a Győrben működő négy kollégiumukban 3500 diák él. A kollégiumok felújítása folyamatos, közép- és hosszú távú terveik vannak a fejlesztésre.

Forrás: gyorplusz.hu

Fotók: Marcali Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.