Városlista
2021. január 28, csütörtök - Károly,

Hírek

2020. Január 07. 09:07, kedd | Életmód

Új egészségügyi dolgot fedeztek fel a tojással kapcsolatban

Új egészségügyi dolgot fedeztek fel a tojással kapcsolatban

Egy tanulmány szerint, amely a Nutrients című folyóiratban jelent meg, a magas zsírtartalmú étrend negatív hatással lehet a férfiak termékenységére.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a fejlődő országokban a párok 25%-át érinti a meddőség. Számos tényező játszik ebben szerepet, ám a probléma 20-30%-a kizárólag a férfiakat érinti. Ezért számos vizsgálatot végeztek a témában.

A közelmúltban megjelent tanulmány például arra enged következtetni, hogy az alacsony zsírtartalmú, illetve sok tojásfehérjét tartalmazó étrend lehet a kulcs a férfiak termékenységének fokozásához.

A kutatást Dr. Karma Pearce végezte a Dél-Ausztráliai Egyetemről. Arra jutott, hogy amit a férfiak esznek, hatással van a nemi hormonokra. A Nutrients folyóiratban közzétett eredmények

a diéta és a tesztoszteronszint közvetlen kapcsolatára utalnak.

Dr. Karma Pearce elmondta, hogy nem a jó vagy a rossz zsírok közötti különbség számít, hanem összességében a zsírfogyasztás. A tanulmány arra is kitér, hogy az alacsony zsírtartalmú, illetve magas tojásfehérje- és savófehérje-tartalmú étrend viszont pozitív hatással lehet a tesztoszteronszintre.

"Ebben a tanulmányban azt is megállapítottuk, hogy az albumin, vagyis a tojásfehérjében lévő protein fogyasztása megnöveli a tesztoszteronszintet"– tette hozzá Dr. Pearce.

Sőt arra is kitért, hogy az albumin némileg enyhítette a rossz zsírok tesztoszteronra gyakorolt hatását.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 28. 15:03, csütörtök | Életmód

A szelek hatékonyabb meglovaglásával csökkenthetik kibocsátásukat a repülőgépek

Üzemanyagot és időt takaríthat meg, valamint csökkentheti a károsanyag-kibocsátást, ha a transzatlanti járatok útvonalait úgy módosítják, hogy kihasználják a nagy magasságban lévő kedvezőbb szeleket.

2021. Január 28. 08:42, csütörtök | Életmód

A kutyák összehangolják viselkedésüket a gyerekekkel

A kutyák összehangolják a viselkedésüket a velük egy háztartásban élő gyerekekkel, de nem olyan mértékben, mint a felnőttekkel - állapították meg az Oregoni Állami Egyetem kutatói.

2021. Január 27. 13:00, szerda | Életmód

Fokozhatja a gyógyíthatatlan látásromlás esélyét a légszennyezés

A légszennyezés növekedése fokozza a visszafordíthatatlan látásromlás kockázatát egy új tanulmány szerint.

2021. Január 23. 09:54, szombat | Életmód

Először találtak felhő nélküli jupiterszerű bolygót csillagászok

Előszőr bukkantak olyan jupiterszerű bolygóra amerikai csillagászok, amelynek megfigyelhető légkörében nincs felhő vagy ködpára.