Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2020. Január 07. 09:07, kedd | Életmód

Új egészségügyi dolgot fedeztek fel a tojással kapcsolatban

Új egészségügyi dolgot fedeztek fel a tojással kapcsolatban

Egy tanulmány szerint, amely a Nutrients című folyóiratban jelent meg, a magas zsírtartalmú étrend negatív hatással lehet a férfiak termékenységére.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a fejlődő országokban a párok 25%-át érinti a meddőség. Számos tényező játszik ebben szerepet, ám a probléma 20-30%-a kizárólag a férfiakat érinti. Ezért számos vizsgálatot végeztek a témában.

A közelmúltban megjelent tanulmány például arra enged következtetni, hogy az alacsony zsírtartalmú, illetve sok tojásfehérjét tartalmazó étrend lehet a kulcs a férfiak termékenységének fokozásához.

A kutatást Dr. Karma Pearce végezte a Dél-Ausztráliai Egyetemről. Arra jutott, hogy amit a férfiak esznek, hatással van a nemi hormonokra. A Nutrients folyóiratban közzétett eredmények

a diéta és a tesztoszteronszint közvetlen kapcsolatára utalnak.

Dr. Karma Pearce elmondta, hogy nem a jó vagy a rossz zsírok közötti különbség számít, hanem összességében a zsírfogyasztás. A tanulmány arra is kitér, hogy az alacsony zsírtartalmú, illetve magas tojásfehérje- és savófehérje-tartalmú étrend viszont pozitív hatással lehet a tesztoszteronszintre.

"Ebben a tanulmányban azt is megállapítottuk, hogy az albumin, vagyis a tojásfehérjében lévő protein fogyasztása megnöveli a tesztoszteronszintet"– tette hozzá Dr. Pearce.

Sőt arra is kitért, hogy az albumin némileg enyhítette a rossz zsírok tesztoszteronra gyakorolt hatását.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 04. 10:06, szombat | Életmód

Csaknem kétszer annyian támogatják az állatmenhelyeket, mint a gyermekotthonokat Magyarországon

Körülbelül kétszer annyian támogatják az állatmenhelyeket, mint a gyermekotthonokat Magyarországon

2021. December 03. 14:05, péntek | Életmód

Kihalt egy újabb állatfaj a Földön

Már az 1970-es években kihalt a norvég farkas, a ma Norvégiában és Svédországban található ragadozók valójában Finnországból származnak - állapította meg egy, a genetikai állományt vizsgáló kiterjedt kutatás.

2021. December 02. 13:01, csütörtök | Életmód

Pfizer-vezér: valószínűleg évente kell majd ismétlő oltásokat beadatni

A Pfizer amerikai gyógyszeripari vállalat vezérigazgatója szerint a belátható jövőben valószínűleg évente szükség lesz a koronavírus elleni oltások ismétlő dózisainak beadatására.

2021. December 01. 15:07, szerda | Életmód

Látványos bolygóegyüttállás várható december 10-én

Látványos égi jelenség várható december 10-én, amikor egyszerre négy égitest: a Vénusz, a Szaturnusz, a Jupiter és a Hold együttálása figyelhető meg a téli égbolton.