Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2019. Október 08. 07:20, kedd | Külföld

Új ember kerül a Tesco Bank élére

Új ember kerül a Tesco Bank élére

A brit kiskereskedelmi lánc John Kingmant nevezi ki a pénzügyi ágazat élére, aki így a Tesco Bank igazgatóságának nem ügyvezető igazgatója lesz – összegzi a Reuters.

Kingman korábban a pénzügyi válság idején a szigetország bankjait felügyelte. Az új vezető hatósági jóváhagyást követően váltja Graham Pimlottot, aki 2012 februárja óta irányította a Tesco Bankot.

A Tesco Bank nyilatkozata szerint Kingman igazgatói kinevezése a jövő hónaptól érvényes.

A leköszönő elnök üdvözölte Kingmant és méltatta pénzügyi hozzáértését, továbbá kifejtette, hogy minden szükséges változtatást megtesznek annak érdekében, hogy a bank a Tesco ügyfelek széles körét a lehető legjobb módon tudja kiszolgálni.

A pénzintézet múlt hónapban 3,7 milliárd fontnyi jelzálogkölcsön-portfóliót adott el a Lloyds Banking Groupnak, miután idén májusban bejelentette, hogy az erős verseny miatt felfüggeszti a jelzálogkölcsönt nyújtó tevékenységét.

A Tesco múlt héten jelentette be, hogy a cég vezérigazgatója, Dave Lewis – aki 2014 szeptembere óta vezette a vállalatot – várhatóan jövőre távozik a cégtől.

A Tesco Banknál mintegy 4 ezren dolgoznak, központja Edinbourgh-ben található, éves bevétele pedig meghaladja az egymilliárd fontot.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - MTI/Krizsán Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 26. 16:06, szombat | Külföld

A brit királyi ház pénzügyeit sem kíméli a járvány

A brit királyi család pénzügyeit sem kíméli a koronavírus-járvány.

2020. Szeptember 26. 13:02, szombat | Külföld

Csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árut, köztük szájmaszkokat foglaltak le

Nemzetközi művelet során csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árucikket, köztük 27 millió szájmaszkot és használatra alkalmatlan, vagy a követelményeknek nem megfelelő orvosi eszközöket foglalt le az Europol.

2020. Szeptember 26. 08:56, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 32,5 millió, a halálos áldozatoké 988 ezer a világon

A világon 32 472 766 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 987 679, a gyógyultaké pedig 22 377 620 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2020. Szeptember 26. 06:00, szombat | Külföld

Az Európai Bizottság fellebbezést nyújt be az Apple-bírság ügyében

Az Európai Bizottság fellebbezést nyújtott be pénteken az Európai Bíróság azon ítélete ellen, amelynek értelmében az Apple számítástechnikai óriáscégnek nem kell kifizetnie a tiltott állami támogatás miatt