Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2018. November 16. 10:13, péntek | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Új fegyvert tesztelt Észak-Korea

Új fegyvert tesztelt Észak-Korea

Új, fejlett technológiájú taktikai fegyver kipróbálását ellenőrizte a teszt helyszínén Kim Dzsong Un észak-koreai vezető - adta hírül pénteken a kommunista ország állami médiája.

A jelentés nem részletezte, hogy milyen fegyverről van szó, csak annyit tudatott, hogy hosszú fejlesztési munka eredménye, és hogy képes teljes védelmet nyújtani Észak-Korea területének.

„A kipróbálás sikeres volt, a fegyver minden elvárásnak megfelelt" - áll a jelentésben, amelynek megfogalmazói kitértek arra is, hogy Kim Dzsong Un tudósokat dicsért meg az újabb eredményért, és jelentős újításnak mondta a fegyvert a honvédelmi kapacitás fejlesztésében. Hozzátette, hogy apját, a néhai Kim Dzson Ilt "különösen érdekelte" a fegyver kifejlesztése, amelyet személyesen irányított.

A Reuters brit hírügynökség megjegyzi: Kim Dzsong Un először tekintett meg fegyvertesztet azóta, hogy júniusban találkozott Donald Trump amerikai elnökkel. A történelmi randevún a két vezető megegyezett abban, hogy egyaránt munkálkodni fognak a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítéséért és a béke megteremtéséért. Az egyezség mindazonáltal kevés konkrétumot tartalmazott és azóta a kétoldalú tárgyalások nemigen haladtak.

Címkék: észak-korea, fegyver, teszt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.