Városlista
2019. szeptember 15, vasárnap - Enikő

Hírek

2018. Június 30. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Új turisztikai ország márkája lesz Magyarországnak

Új turisztikai ország márkája lesz Magyarországnak

Az új turisztikai ország márkát szeptember 27-én jelentik be a világ turizmus napján, az ENSZ szakosodott szervezete Budapestet választotta a rendezvény helyszínéül

- mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a minap Sopronban sajtótájékoztatón.

Kifejtette: a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatának második körébe öt pályázat jutott tovább, emellett három szakmai szerveztet kértek fel a javaslattételre, így több lehetőségből választják ki azt az ország márkát, szlogent, amelyet Magyarország belföldi és külföldi megjelenésekor használni fog a következő 5-10 évben.
A Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatása szerint az ország márka logó- és szlogenpályázatára 122 pályázatot adtak be, ezeken 216 logó és szlogen szerepelt, a második fordulóba az öt legmagasabb pontszámot elért pályázat jutott.

Guller Zoltán hangsúlyozta, az ország turisztikai márkájának olyannak kell lennie, amellyel a magyarok alapvetően egyet tudnak érteni.

Mint fogalmazott: "nem szabad elefántcsont toronyból ország márkát alkotni, hiszen a következő 5-10 évben ezt használjuk a külföldi megjelenéskor és a belföldi turisztikai kampányokban".

A globalizált világban komoly verseny van az országok, városok között a turistákért, befektetőkért, az exportpiacért, a munkaerő megtartásáért, egy sportesemény megrendezéséért. Egy ország márkának komoly jelentősége van, a pozitív ország márka segíteni tudja Magyarországot ebben a versenyben - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 15. 16:01, vasárnap | Belföld

Csütörtökig döntenek a szavazólapokról a választási bizottságok

A jelöltek és listák nyilvántartásba vételéről szóló határozatok jogorvoslatainak lezárása után, csütörtökig döntenek a választási bizottságok az önkormányzati és nemzetiségi választás szavazólapjainak adattartalmáról.

2019. Szeptember 15. 10:40, vasárnap | Belföld

Világháborús bombát hatástalanítanak a fővárosban

Elkezdődött az újbudai Móricz Zsigmond tér és környékének kiürítése, ahol egy világháborús bombát hatástalanítanak a honvédség tűzszerészei vasárnap - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

2019. Szeptember 15. 09:49, vasárnap | Belföld

Mellbe szúrta férjét egy mátraverebélyi nő

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 44 éves mátraverebélyi nő ellen.

2019. Szeptember 15. 07:12, vasárnap | Belföld

Öt pár kötött házasságot a szentendrei skanzenben

Az év első felében a házasságkötések száma közel 8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, Magyarországon a házasságkötés a reneszánszát éli