Városlista
2020. január 18, szombat - Piroska

Hírek

2018. Június 30. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Új turisztikai ország márkája lesz Magyarországnak

Új turisztikai ország márkája lesz Magyarországnak

Az új turisztikai ország márkát szeptember 27-én jelentik be a világ turizmus napján, az ENSZ szakosodott szervezete Budapestet választotta a rendezvény helyszínéül

- mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a minap Sopronban sajtótájékoztatón.

Kifejtette: a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatának második körébe öt pályázat jutott tovább, emellett három szakmai szerveztet kértek fel a javaslattételre, így több lehetőségből választják ki azt az ország márkát, szlogent, amelyet Magyarország belföldi és külföldi megjelenésekor használni fog a következő 5-10 évben.
A Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatása szerint az ország márka logó- és szlogenpályázatára 122 pályázatot adtak be, ezeken 216 logó és szlogen szerepelt, a második fordulóba az öt legmagasabb pontszámot elért pályázat jutott.

Guller Zoltán hangsúlyozta, az ország turisztikai márkájának olyannak kell lennie, amellyel a magyarok alapvetően egyet tudnak érteni.

Mint fogalmazott: "nem szabad elefántcsont toronyból ország márkát alkotni, hiszen a következő 5-10 évben ezt használjuk a külföldi megjelenéskor és a belföldi turisztikai kampányokban".

A globalizált világban komoly verseny van az országok, városok között a turistákért, befektetőkért, az exportpiacért, a munkaerő megtartásáért, egy sportesemény megrendezéséért. Egy ország márkának komoly jelentősége van, a pozitív ország márka segíteni tudja Magyarországot ebben a versenyben - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 18. 07:09, szombat | Belföld

Eljárás indult egy hamis engedélyekkel játszó labdarúgó és edzője ellen

Közokirat-hamisítás miatt indult eljárás egy hamis engedélyekkel játszó labdarúgó és edzője ellen - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon pénteken.

2020. Január 18. 05:01, szombat | Belföld

Még a 14-et sem töltötte be a lány, de már gyilkosság miatt letartóztatták

Emberölés gyanúja miatt egy fiatalkorú lányt is letartóztatott a Budakörnyéki Járásbíróság a szilveszteri dunavarsányi gyilkossággal összefüggésben - közölte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken az MTI-vel.

2020. Január 18. 05:00, szombat | Belföld

Drónnal, hőkamerával és radarral is védik a határt

Jelentős rendőri és katonai létszámmal, illetve komoly eszközparkkal őrzik a kerítéssel nem védett határszakaszt Bács-Kiskun megyében. A rendőrség hőkamerát, a Magyar Honvédség pedig drónt és radart is alkalmaz

2020. Január 17. 18:33, péntek | Belföld

Vasárnap teljesen lezárják az M1-es autópályát

Teljesen lezárják az M1-es autópályát vasárnap reggel a 43-as és az 55-ös kilométerszelvények között vadkihajtás miatt - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.