Városlista
2021. augusztus 3, kedd - Hermina

Hírek

2013. Február 26. 16:55, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Új ukrán-magyar határátkelőhely megnyitását szorgalmazza Gajdos István

Új ukrán-magyar határátkelőhely megnyitását szorgalmazza Gajdos István

Az ukrajnai Nagypalád és a magyarországi Kispalád közötti határátkelőhely megnyitását szorgalmazza a hamarosan Magyarországra látogató Mikola Azarov ukrán miniszterelnöknél Gajdos István, az ukrán parlament magyar képviselője, az Ukra

Az ukrajnai Nagypalád és a magyarországi Kispalád közötti határátkelőhely megnyitását szorgalmazza a hamarosan Magyarországra látogató Mikola Azarov ukrán miniszterelnöknél Gajdos István, az ukrán parlament magyar képviselője, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnöke.

A honatya nyilatkozatában, amelyet kedden az MTI-hez is eljuttatott, felhívta az ukrán kormányfő figyelmét arra, hogy a soknemzetiségű Kárpátalja az Európai Unió négy tagországával is határos, az itt élő kisebbségek számára kiemelt fontosságú a határátkelőhelyek jól működő rendszere. Gajdos István szerint amennyiben új átkelő nyílna Nagypalád és Kispalád között, ez hozzájárulna Ukrajna és Magyarország, a határ menti térségek, valamint az ott élő emberek kapcsolatainak erősödéséhez, s egészében véve Ukrajna európai integrációjához.
"Úgy vélem, hogy az új átkelő kitörési pontot jelentene a Tisza és az országhatárok közé szorult települések számára a Nagyszőlősi járásban. Hozzájárulna az adott kistérség gazdasági, turisztikai vonzerejének emeléséhez" - írta nyilatkozatában a kárpátaljai magyar politikus. Emlékeztetett arra, hogy korábban megígérte a helyieknek: minden követ megmozgat a határátkelő megnyitása érdekében, és tartja magát ehhez.
Gajdos István arra is rámutatott, hogy ha megnyílna az új határállomás, azzal az ukrán-magyar határszakaszon az átkelőhelyek száma elérné az európai szabványt, 25 kilométerenként legalább egy helyen át lehetne kelni Ukrajnából az országhatáron Magyarországra.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 03. 13:03, kedd | Belföld

Újabb nagy adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra

Újabb csaknem 215 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra - tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden az MTI-t.

2021. Augusztus 03. 11:14, kedd | Belföld

Baseball ütővel és macsétával támadt az utcán

Egy 20 éves férfit hallgattak ki a dorogi nyomozók gyanúsítottként, aki ok nélkül támadt rá három járókelőre az utcán.

2021. Augusztus 03. 09:09, kedd | Belföld

Meghalt két beteg, 26 új fertőzöttet találtak

Két beteg meghalt, és újabb 26 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu kedden,

2021. Augusztus 03. 08:41, kedd | Belföld

A járványhelyzet előtti szintre szorult vissza az álláskeresők száma

Augusztus elejére 259 ezerre csökkent a regisztrált álláskeresők létszáma Magyarországon, a tavaly nyári mélypont óta ez közel 120 ezer fős mérséklődést jelent