Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. December 16. 11:47, kedd | PR
Forrás: InfoGyőr

Új utakon a BESTILLO

Új utakon a BESTILLO

Új trendek és design, cuvée pálinkák, gasztroturizmus és vidékfejlesztés a Zemplén lábánál. A boldogkőváraljai BESTILLO Pálinkafőzde nem csak párlatokat készít: identitást és jövőt is épít gönci barackból.

2015 az átláthatóság éve

Az eredetvédett gönci barack mellett különleges, cuvée pálinkákkal ismerkedhettek a gasztronómiai és turisztikai sajtó képviselői a BESTILLO rendezvényén, ahol a cég bemutatta a termékek új csomagolását is. Vavrek Zsolt tulajdonos elmondta, hogy a cég szabályosan és transzparensen működik és ezt várja el partereitől is. Emiatt náluk 2015 az átláthatóság éve lesz. Ennek megfelelően az eddig használt, sötét tónusú palackokat új formájú, áttetsző üvegekre cserélték, melyekre a cimkéket Baráth Dávid grafikusművész tervezte. Az ő nevéhez többek közt olyan nívós munkák fűződnek, mint a Villa Bagatelle vagy a Baldaszti csoport vizuális arculatának kialakítása és számos népszerű szakácskönyv terve.

A cég 14 fajta gyümölcsből készít párlatot és idén megjelentek kínálatukban az olyan cuvée pálinkák is, mint a három, különleges meggyfajtából blendelt Nem egy meggy, a muskotályos szőlő és málna házasításából született Málna cuvée és az alma-birsalma egyensúlyra épülő Birsalmás, melynél nehéz eldönteni, hogy az íze vagy az illata intenzívebb. A cimkéken szereplő egyedi idézetek Torma Tamás nevéhez fűződnek: Krúdy-s hangulatokat közvetítenek a szép életről és azokról a minőségi pillanatokról, melyeket érdemes teljes mélységükben megélni. A teljes arculatváltás érinti a BESTILLO megújult, hármas B betűt mintázó logóját, mely a BESTILLO-Barack-Boldogkőváralja “szentháromságra” emlékeztet és a cég internetes oldalát is, ahol hamarosan az uralkodó trendnek megfelelő, letisztult, időtállóan elegáns felületen kalandozhat a látogató (www.bestillo.hu).

A gönci barack helye

Nem kérdés, a gönci barack földrajzi helye azon több mint negyven környékbeli település gyümölcsöseiben van, akik jogosultak az eredetvédelemre. Ez garantálja, hogy a gönci barackból készült termékek valóban a legjobb termőhelyről származnak és helyben, hagyományos módon dolgozták fel őket – támogatva ezzel a helyi gazdaságot, termelőket. Az élelmiszerek minőségére adó, tudatos fogyasztók számára ez bizalmat és biztosítékot jelent, hiszen a termék útját akár a fáig vagy a termelőig vissza tudják vezetni.

A BESTILLO zászlóshajója a fajtaválogatott gönci barackból készült pálinka, melyhez a gyümölcsöt ellenőrzött termőterületről lehet csak begyűjteni. A cég saját ültetvényén, a hagyományos gyümölcsészet szabályai szerint gazdálkodik, ami a nagyüzemi, sok vegyszert használó gyümölcstermesztéshez képest lassúnak, időigényesnek és ódivatúnak tűnik, ám az eredménye kárpótolja a fáradozást. A pálinkafőzde a termőtájukra jellemző gönci barack, az eredetvédett gyümölcsök és a belőlük készült helyi termékek ügyét rendkívül fontosnak tartja. Bekapcsolódik az Édenkertek (www.edenkertek.hu) mozgalomba, melynek célja országosan az őshonos, tájfajta és eredetvédett gyümölcsök megőrzése és a hozzájuk kapcsolódó hagyományok továbbörökítése. A főzde látogatói

Boldogkőváralján szakértő „párlatvezetésen” vehetnek részt, ahol egyrészt megismerkedhetnek a pálinkafőzés lépéseivel, másrészt a Gönci Barack Házában meg is kóstolhatják a páracsövön lecsepegett végeredményt. Támogattak egy tudományos kutatást is, mely során összegyűjtötték a gönci barackhoz és a környék gyümölcsész hagyományaihoz kapcsolódó levéltári anyagokat és ennek eredményéből kiállítást rendeztek a vár egyik termében.

18 nap, 13 kiló...
Nem mínuszban, hanem pluszban. Aki végigeszi és végigissza a Kassáról induló Kárpáti Gasztroutat, az erre számíthat. A gasztroút tömöríti a helyi termelőket, a hagyományos, regionális receptekkel és jellemző, 50 km-es körből származó helyi alapanyagokkal dolgozó éttermeket és azokat a turisztikai attrakciókat, melyeknek közük van a helyi gasztronómiához. A tematikus útvonal négy országon keresztül vezet, Észak-Magyarországon Boldogkőváralja és a gönci barack a legfontosabb eleme.

A BESTILLO célja, hogy minél több foodie-t és gasztroturistát csábítson a Kárpáti Gasztroút ezen szakaszára és megismertesse a vendégeket a valódi, egészséges és minőségi helyi ételekkel és italokkal, közvetlen kapcsolatot teremtve a látogató és a termelők vagy szolgáltatók közt. 2015 júliusában immár negyedszer rendezik meg a vidék kiemelkedő gasztronómiai eseményét, a Gönci Barack Vigasságot, ahol minden a híres gyümölcsről szól majd. Folytatják annak hagyományát, hogy a rendezvényen a környék és a közeli Kassa legjobb éttermeit, helyi termelőit sorakoztatják fel, kompromisszumok nélkül. A vigasságot termelői piac zárja, ahol a gasztrobloggerek főztjének bevételével helyi kezdeményezéseket támogatnak.

A BESTILLO nem kevesebbet vállalt magára, mint azt, hogy a legízletesebb magyar kajszinak kijelölje az őt megillető helyet. Pálinkában már bizonyítottak, a BESTILLO gönci barackja „a legjobb kajszipálinka” elismerést kapta a fogyasztóktól és a bíráktól. Most a gönci barackból prémium kategóriás helyi termékeket terveznek készíteni: lekvárt, aszalványt, természetes gyümölcskészítményeket. Úgy szeretnék minél több emberrel megismertetni a különleges barackból készült egyedi finomságokat, hogy eközben munkát adnak a helyi közösségnek és értéket teremtve, magas szinten viszik tovább a gyümölcsészet hagyományát. Hogy amíg az idő, idő, megérje gönci barackot termeszteni ezen a földön.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt