Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2011. Május 28. 14:25, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Új beruházásokkal és szolgáltatásokkal várják a vendégeket

Új beruházásokkal és szolgáltatásokkal várják a vendégeket

A Balaton déli partján több új beruházással és szolgáltatással várják idén a vendégeket. Siófokon például közel tízmilliárd forintot fordítanak fejlesztésekre, Balatonföldváron pedig uniós támogatással újult meg a szabadstrand.

Az idei szezonra a balatonföldvári, több mint három hektáros strand szinte teljesen megújult. Új fákat ültettek, füvesítettek, felújították a vizesblokkokat, a szolgáltató egységeket, sétányokat alakítottak ki és a fürdőkultúrát bemutató kiállítást is létrehoztak.

„Balatonföldvár mindig arra törekedett a múltban is, és fokozottan erre fogunk törekedni a jövőben is, hogy a minőségi turizmus igényeit szolgáljuk ki, és ez azzal jár, hogy fejleszteni kell, beruházni kell, és a vendégek igényeit igenis ki kell szolgálni” – fejtette ki Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere.

A színvonalas szolgáltatások ma már elengedhetetlen kellékei az idegenforgalomnak. Siófokon a többi között megújult a kikötő, a nagystrand és új köntösbe öltözik a Fő tér is.

Hoffmann Henrik, a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület elnöke elmondta: „Azt gondolom, hogy ettől, hogy egyre vonzóbbak az itteni úti célok, egyre több programlehetőséget kínálnak, és egyre tartalmasabb szórakozási lehetőséget nyújtanak, érdemes ezért a Balatonra jönni.”

Az árak a tavalyihoz képest a legtöbb helyen nem emelkedtek. Ami a foglalásokat illeti, a négycsillagos szállodák esetében ezek nem maradnak el a 2010-es szezontól, sőt az előszezon adati még túl is szárnyalják azt. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u

2024. Június 14. 15:03, péntek | Belföld

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását pénteken a Nemzeti Választási Irodában (NVI).