Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2011. Február 17. 13:34, csütörtök | Helyi
Forrás: Széchenyi István Egyetem

Új koncertzongora, Liszt Ferenc művek és gitármuzsika az egyetemi hangversenyteremben

Új koncertzongora, Liszt Ferenc művek és gitármuzsika az egyetemi hangversenyteremben

Az idei év fő zenei eseménye Magyarországon, de szerte a világon is a 200 éve született Liszt Ferenc műveinek megszólaltatása lesz. A győri egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézete is bekapcsolódik a nemzetközi zenei sorozatba. Az év fo

Liszt Ferenc életét és a darabok keletkezésének körülményeit powerpointos diavetítéssel mutatják be a Széchenyi István Egyetem zeneművész oktatói, hallgatói.

A műsoron szereplő művek: Hosannah!, 23. zsoltár, Benedictus a „Koronázási” miséből, Wagner-Liszt: Zarándokkórus, Bach-Liszt: Ich hatte viel Bekümmernis, Freudvoll und leidvoll – dal, E-dúr polonéz, Zur Trauung. Az est közreműködői: Kersák Edina, Jakab Tímea – ének, Tóth Ádám – harsona, Baranyai István – hegedű, Jáger Zsanett, Rigó Ronald – zongora, Horváth Diana, Leimeiszter Júlia, dr. Ruppert István DLA – orgona. Február 18-án, pénteken 18 órakor kezdődik Szabó László, a Varga Tibor Zeneművészeti Intézet egykori hallgatójának – aki jelenleg a Bécsi Zeneakadémián tanul – gitárestje. A műsor: Purcell: Round O, Bach: C-Dúr Sonata: Largo és Allegro assai, Barrios-Mangore: Oración és Estudio Vals, Giuliani: Rossiniana Op.119 No. 1, Flamenco solo, Tarrega: 2 Mazurka, Castelnuovo-Tedesco: Suite 1. tétel, Regondi: Introduction et Caprice.

A két zenei est belépődíj nélküli.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.

2024. Május 17. 08:13, péntek | Helyi

Egész napos programok kicsiknek és nagyoknak – szombaton lesz a VIII. Gulyahajtás

Május 18-án, szombaton immár nyolcadik alkalommal szervezik meg Dunaszegen a gulyahajtást. A rendezvény idén is élményekkel teli családi kikapcsolódással kecsegtet.

2024. Május 17. 07:12, péntek | Helyi

Melléképület égett Écsen

Kerti hulladék égetéséből terjedt tovább a tűz egy melléképületre Écsen.

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.