Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Január 23. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Újabb fellépőkkel folytatódik A Dal 2018

Újabb fellépőkkel folytatódik A Dal 2018

Szombaton folytatódik A Dal 2018: a közmédia dalválasztó showjának második adásában tíz előadó lesz látható és hallható élőben a Duna televízióban.

Szombaton lép színpadra az AWS (daluk címe: Viszlát nyár), Dánielfy Gergely (Azt mondtad), Heincz Gábor BIGA (Good Vibez), Maya 'n' Peti (Nekem Te), Nene (Mese a királyról), Odett (Aranyhal), a Peet Project (Runaround), a SativuS (Lusta lány), Singh Viki (Butterfly house), valamint a yesyes (I let you run away) - közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A közlemény felidézi: A Dal 2018 első válogatóműsorát múlt szombaton a Leander Kills és Süle Zsolt nyerte holtversenyben. A zsűri döntésével még Király Viktor, Ceasefire X és Knoll Gabi, a nézők szavazataival pedig Vastag Tamás jutott tovább az elődöntőbe a közmédia showműsorában.

A Dal 2018 folyamatosan frissülő weboldalán (adal.hu) számos extra tartalom, videó és cikk érhető el a műsorról, A Dal után közvetlenül pedig A Dal Kulisszát láthatják a nézők, ahol az előadók és a zsűri is számtalan érdekességgel szolgál majd a produkciókról.

A közmédia hetedik dalválasztó showjának zsűrijében Frenreisz Károly, az LGT és a Skorpió zenekar alapító tagja, Kossuth-díjas rockzenész; Both Miklós Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő; Schell Judit Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész és Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa szerepel.

Az ötödik zsűritag idén is a közönség, amely pontozhatja a dalokat és szavazhat kedvencére A Dal-alkalmazáson keresztül; utóbbi Android és iOS platformon is elérhető. Az érdeklődők az alkalmazásban híreket, aktualitásokat olvashatnak a műsorról, követhetik a zsűritagok által adott pontszámokat és a közönségszavazatok alakulását is.

A Dal 2018-ba harminc produkció jutott be. Az első három válogatóból hatan-hatan, összesen tizennyolcan kerülnek a két elődöntőbe, amelyeket február 10-én és 17-én tartanak. A február 24-i döntőbe nyolc versenyző jut be.

Szombatonként 20.30 órakor Rátonyi Krisztával és Fehérvári Gábor Alfréddel, Freddievel együtt kereshetik tovább a Duna televízió nézői Magyarország legjobb dalát - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.