Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2020. Január 05. 09:12, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

Újabb intenzív tárgyalások következnek a Brexit ügyében

Újabb intenzív tárgyalások következnek a Brexit ügyében

Tizenegy hónapos, intenzív tárgyalási folyamat következik Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépésének határideje, 2020. január 31-e után

- mondta Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense szombaton az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: a következő időszakban többek között kereskedelmi, biztonsági és külpolitikai keretegyezményekről tárgyalnak majd a felek.

Az eddigi tárgyalásokhoz képest nagy előrelépés, hogy a brit konzervatívoknak egyértelmű felhatalmazást adott a decemberi fölényes győzelmük - jegyezte meg Gálik Zoltán.

Elmondta: felmérések szerint a britek optimistán tekintenek az elkövetkező időszak elé, azonban az ipar területén a bizonytalanság továbbra is adott lesz, mivel nem lehet tudni, hogy 2021. január elseje után milyen kapcsolatrendszer lesz érvényben Nagy-Britannia és az Európai Unió között.

Címkék: brexit, tárgyalás

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 07:35, kedd | Külföld

Újabb ukrán ellentámadás indulhat októberben

Az ukrán hadsereg októberben újabb ellentámadást indíthat, ugyanis csapatösszevonásokat hajt végre Orihove és Vuhledar közelében - jelentette ki Gyenyisz Pusilin a \"Donyecki Népköztársaság\" vezetője.

2023. Október 02. 12:50, hétfő | Külföld

Az elektromos járművek globális eladása 49 százalékkal nőtt az idei első fél évben

Világszerte 6,2 millió elektromos járművet (EV) értékesítettek az idei első fél évben, ami 49 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit - áll a Canalys szingapúri piackutató cég jelentésében.

2023. Október 02. 06:00, hétfő | Külföld

Legkevesebb tizenhárman meghaltak egy spanyolországi diszkótűzben

Az először közölt hatról tizenháromra nőtt vasárnap délutánra a délkelet-spanyolországi Murciában történt diszkótűz halálos áldozatainak száma.