Városlista
2019. szeptember 15, vasárnap - Enikő

Hírek

2018. Június 04. 10:22, hétfő | Külföld

Újabb magyar fesztiválsiker, ezúttal Kolozsváron

Újabb magyar fesztiválsiker, ezúttal Kolozsváron

Nagy Bálint és Lőrincz Nándor Garázsmenet című filmtervét díjazta a kolozsvári Transilvania nemzetközi filmfesztivál szakmai fóruma, a Transilvania Pitch Stop.

A párkapcsolati dráma, amely az áldozathibáztatás témáját járja körül a Filmalap pályakezdő alkotókat támogató Inkubátor Programjában készül. A díj a Chainsaw Europe utómunka stúdió 25 000 euró értékű felajánlása.

A magyar filmterv a kolozsvári fórumon 9 másik projekttel versenyzett. A Transilvania Pitch Stop zsűrijének tagjai Uldis Dimiševskis, a Lett Nemzeti Filmközponttól, Cedomir Kolar és Nadia Turincev producerek voltak.

Nagy Bálint és Lőrincz Nándor Garázsmenet című filmterve az egyike a Filmalap Inkubátor Program nyerteseinek, a forgatás a Filmalap 62 millió forintos támogatásával a tervek szerint 2019-ben kezdődik.

A Filmalap célja a 2015-ben indított Inkubátor Programmal a pályakezdő filmesek innovatív alkotói bemutatkozásának támogatása. Az Inkubátor Program keretében már 15 elsőfilm kapott támogatást. Köztük volt Szilágyi Zsófia Egy nap című alkotása, melynek világpremierje májusban volt a cannes-i filmfesztiválon és elnyerte a filmkritikusok nemzetközi szövetsége, a FIPRESCI rangos díját, valamint Csuja László Virágvölgy című road movie-ja, mely meghívást kapott a júliusi Karlovy Vary filmfesztiválra.

Forrás: origo.hu

Kép: erdon.ro

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 15. 17:57, vasárnap | Külföld

Olvadás tapasztalható az orosz-ukrán viszonyban az ukrán külügyminiszter szerint

Olvadásként jellemezte az orosz-ukrán kapcsolatok jelenlegi alakulását Vadim Prisztajko ukrán külügyminiszter péntek esti tévéinterjújában.

2019. Szeptember 15. 05:00, vasárnap | Külföld

Elemző: Ursula von der Leyen mindenkinek kedvezni akar

Az uniós biztosi pozíciók elosztásából az látszik, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke igyekszik mindenkinek kedvezni

2019. Szeptember 14. 18:02, szombat | Külföld

Egymillió elektromos autó értékesítését tervezi Európában a Ford 2022-re

A Ford 2022-re egymillió új elektromos autó értékesítését tervezi Európában, ez a szám akkorra meghaladhatja a benzines és dízel üzemű járművek eladását.

2019. Szeptember 14. 16:28, szombat | Külföld

Százmillió dolláros amerikai-brazil befektetési alapot hoznak létre Amazónia védelmére

Százmillió dolláros befektetési alapot hoz létre Amazónia biodiverzitásának megőrzésére az Egyesült Államok és Brazília