Városlista
2020. január 18, szombat - Piroska

Hírek

2018. Június 04. 10:22, hétfő | Külföld

Újabb magyar fesztiválsiker, ezúttal Kolozsváron

Újabb magyar fesztiválsiker, ezúttal Kolozsváron

Nagy Bálint és Lőrincz Nándor Garázsmenet című filmtervét díjazta a kolozsvári Transilvania nemzetközi filmfesztivál szakmai fóruma, a Transilvania Pitch Stop.

A párkapcsolati dráma, amely az áldozathibáztatás témáját járja körül a Filmalap pályakezdő alkotókat támogató Inkubátor Programjában készül. A díj a Chainsaw Europe utómunka stúdió 25 000 euró értékű felajánlása.

A magyar filmterv a kolozsvári fórumon 9 másik projekttel versenyzett. A Transilvania Pitch Stop zsűrijének tagjai Uldis Dimiševskis, a Lett Nemzeti Filmközponttól, Cedomir Kolar és Nadia Turincev producerek voltak.

Nagy Bálint és Lőrincz Nándor Garázsmenet című filmterve az egyike a Filmalap Inkubátor Program nyerteseinek, a forgatás a Filmalap 62 millió forintos támogatásával a tervek szerint 2019-ben kezdődik.

A Filmalap célja a 2015-ben indított Inkubátor Programmal a pályakezdő filmesek innovatív alkotói bemutatkozásának támogatása. Az Inkubátor Program keretében már 15 elsőfilm kapott támogatást. Köztük volt Szilágyi Zsófia Egy nap című alkotása, melynek világpremierje májusban volt a cannes-i filmfesztiválon és elnyerte a filmkritikusok nemzetközi szövetsége, a FIPRESCI rangos díját, valamint Csuja László Virágvölgy című road movie-ja, mely meghívást kapott a júliusi Karlovy Vary filmfesztiválra.

Forrás: origo.hu

Kép: erdon.ro

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 18. 06:10, szombat | Külföld

Rekordmennyiségű hamisított cigarettát foglalt le a belga vámhatóság

Mintegy 126 millió hamis márkajelzésű cigarettát foglalt le év eleje óta a belga vámhatóság Antwerpen tartományban - közölte a belga vámhatóság pénteken.

2020. Január 18. 05:00, szombat | Külföld

Több százezer hal is elpusztult el az ausztrál tűzvészben

Több százezer őshonos hal pusztult el Új-Dél-Wales Szövetségi Állam északi részén az után, hogy a heves esőzések belemosták az Ausztráliában hónapok óta pusztító tűzvészek hamuját és üledékét a Macleay folyóba.

2020. Január 17. 18:01, péntek | Külföld

Több mint 430 millió éves skorpiókat azonosítottak kutatók

Több mint 430 millió éves skorpiókat azonosítottak kutatók, a Föld legöregebb ismert pókszabásújának fosszíliáira a Wisconsin államban lévő Waukesha lelőhely közelében bukkantak.

2020. Január 17. 15:06, péntek | Külföld

Kártérítést követelnek Irántól a lelőtt ukrán gép áldozatainak országai

Ötpontos követeléscsomagot fogalmaztak meg Iránnal szemben csütörtöki londoni ülésükön azoknak az országoknak a külügyminiszterei, amelyek állampolgárai a múlt héten Teherán közelében lelőtt ukrán repülőgépen utaztak.