Városlista
2020. február 20, csütörtök - Álmos

Hírek

2017. Október 03. 14:10, kedd | Belföld

Újabb projekt a Katasztrófavédelemnél

Újabb projekt a Katasztrófavédelemnél

Új, Fővárosi és Megyei Iparbiztonsági Információs Központok Kialakítása című projektet hoztak létre.

A projekt célja speciális, a beavatkozásokat és a hatósági ellenőrzéseket egyaránt támogató iparbiztonsági információs központok kialakítása
Az iparbiztonsági feladatok minél magasabb színvonalú ellátása növeli a beavatkozások hatékonyságát, ami az emberi életek megóvása szempontjából kiemelten fontos. A projekt eredményeként megvalósuló eszközrendszer magasabb szintű reagálóképességet, ezzel együtt a beavatkozási idő csökkentését teszi lehetővé, például a kritikusinfrastruktúra-elemeket érintő események kezelése során. Az új információs központok támogatják a gyors, hatékony és szakszerű beavatkozást a legkülönbözőbb veszélyhelyzetek esetében, így az esetlegesen bekövetkező vegyi- és nukleáris katasztrófák során is.
Cél továbbá a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak megelőzése, a környezetre és a lakosságra veszélyes anyagok hatásának mérséklése, az alkalmazkodó- és reagálóképesség javítása.
A fejlesztés eredményeként klimatizált, a kor elvárásainak megfelelő irodai és technikai eszközökkel felszerelt megyei iparbiztonsági információs központok kezdik meg működésüket a tizenkilenc megyei és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. A beruházásnak köszönhetően új, a központok munkáját támogató szoftverek fejlesztésére is lehetőség nyílik.

Mindezek által Magyarország lakossága magasabb szintű katasztrófavédelmi ellátásban részesül.
A KEHOP-1.6.0-15-2016-00022 azonosítószámú projekt támogatási összege 600 millió forint.

Forrás: BM OKF / Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 20. 19:25, csütörtök | Belföld

Kalauzra támadt egy utas a pásztói vonaton

Az ügyészség vádat emelt egy huszonhárom éves férfi ellen, aki a vonaton előbb az utastársait \"piszkálta\", majd Pásztón rátámadt a kalauzra, amiért az leszállította őt.

2020. Február 20. 18:53, csütörtök | Belföld

Gyerekek törtek be egy budapesti lakásba

Nagyon megijedt az a kispesti, fiatal pár, akik arra ébredtek, hogy hajnal 1 körül két idegen fiatal osont be a lakásukba.

2020. Február 20. 14:01, csütörtök | Belföld

Elítélték a két újszülöttjét megfojtó sárkeresztúri nőt

Első fokon, nem jogerősen tizennyolc év fegyházra ítélték azt a sárkeresztúri nőt, aki három éven belül két újszülöttjét is megfojtotta - közölte a Székesfehérvár Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

2020. Február 20. 12:08, csütörtök | Belföld

Már az ötezredik veseátültetést végezték el a Semmelweis klinikán

Elvégezték az ötezredik veseátültetést a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján - közölte az egyetem csütörtökön az MTI-vel.