Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Március 30. 12:48, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Újabb unokázós csalókat fogtak el - VIDEÓ

Újabb unokázós csalókat fogtak el - VIDEÓ

A Nógrád megyei nyomozók egy 67 éves férfit és egy 52 éves nőt vettek őrizetbe, akik többektől csaltak ki, illetve kíséreltek meg kicsalni készpénzt Nógrád és Heves megyében.

A bíróság elrendelte mindkét gyanúsított letartóztatását.

A rendőrség ügyeletére 2021. február 10-én 15 óra 17 perckor érkezett bejelentés, miszerint egy salgótarjáni időskorú férfitól ismeretlen személyek három millió forint készpénzt csaltak ki.

A nyomozás adatai alapján az ismeretlen személyek külföldi telefonszámról felhívták a sértettet, és közölték vele, hogy hozzátartozóját baleset érte, és többmillió forint készpénzre van szüksége. A hívó azt is közölte, hogy a pénzt a rendőr-főkapitányság munkatársai veszik át. A tévedésbe ejtett sértett ezt követően a lakcímére érkező, magukat rendőrnek kiadó személyeknek átadta a kért összeget.
Az ismeretlen személyek hasonló módszerrel próbáltak kicsalni készpénzt Nógrád és Heves megyében, elsősorban Salgótarjánban és Gyöngyösön élő időskorú személyektől is.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság munkatársai - a széleskörű adatgyűjtés, felderítő tevékenység eredményeként - beazonosították és országos koordináció keretében a 2021. március 26-án végrehajtott akció során, Pásztó belterületén elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 67 éves és 52 éves szlovák állampolgárokat. A pénz átadása a sértettek helyzetfelismerésének és a rendőri akciónak köszönhetően is meghiúsult. A gyanúsítottak a jellemzően külföldi telefonszámról felhívott sértettektől készpénzt, ékszereket és más anyagi javakat csaltak ki, illetve kíséreltek meg kicsalni.

A rendőr-főkapitányság épületébe előállított szlovák állampolgárokat a nyomozók többrendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet 2021. március 29-én a bíróság elrendelt.
Az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálásával a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja, hogy a gyanúsítottak további hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozhatók-e, illetve további személyek sérelmére is követtek-e el bűncselekményt. A nyomozás adatai alapján az ügyben várhatóan a gyanúsítottak köre szélesedni fog.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.