Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Május 15. 07:37, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Újabb árhullám fenyeget

Újabb árhullám fenyeget

Szombat reggeltől országszerte jelentős mennyiségű csapadékra kell számítani az ország vízgyűjtő területein. Keddig területi átlagban összesen 30-60 milliméternyi csapadék várható, sőt egyes északi területeken 60 milliméternél is

Az Ipoly vízgyűjtőjén az elmúlt 24 órában 15 milliméternyi eső esett, ami jelentős áradást okozott az Ipoly mellékfolyásain. Ennek hatására az éjszakai órákban az ipolytarnóci szakaszon megállt az apadás és ismét áradni kezdett a folyó. Nógrádszakálnál jelenleg stagnál a vízszint, de újabb áradás várható. Balassagyarmaton és Ipolytölgyesen folytatódik a vízszintemelkedés. A következő napokra előrejelzett, nagy mennyiségű csapadékból az Ipolyon és mellékvizein újabb jelentős vízszintemelkedések várhatók, így a jelenleg levonuló árhullám viszonylag magas vízszintjére újabb árhullám futhat rá - mondják a szakemberek. Emiatt a következő napokban az Ipoly teljes szakaszán elsőfokú riasztási szintet elérő, illetve annál is magasabb vízállások várhatók.


Az elmúlt 24 órában 15 milliméternyi eső esett a Zagyva vízgyűjtő területén is. Ennek hatására a felső szakaszon emelkedett a vízszint, és a közeli patakok is megáradtak. A Zagyva vízgyűjtő területére keddig kevesebb mint 40 milliméternyi csapadék várható. Az emiatt kialakuló árhullámot a helyi árvízvédelmi tározóterek segítségével várhatóan sikerül alacsony szinten levezetni - tájékoztatott a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság. A jelenlegi előrejelzések alapján a következő napokban a Zagyva teljes hosszán első fokot elérő, illetve annál kissé magasabb vízállásra számítanak, Szentlőrinckáta térségében másodfokot megközelítő vízállás alakulhat ki.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.