Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Szeptember 12. 07:25, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Újabb fejlemény a két magyar diák életét követelő tragédiában

Újabb fejlemény a két magyar diák életét követelő tragédiában

Többször is hívták, de sem a vízibusz, sem pedig a környező hajók hívásaira nem reagált az az uszályt toló hajó, amely júliusban felborította a magyar diákokat is szállító kacsahajót. Ezt állapították meg a balesetet vizsgáló ame

 
A jelentés szerint az ütközés előtt a vízibusz többször is hívta a tolóhajót, hogy lerobbantak és nem tudnak manőverezni, de onnan nem érkezett válasz. A közelben lévő vízi járművek is próbálták figyelmeztetni az uszályt, de az ő hívásaikra sem reagáltak. A tolóhajó kormányosa élve törvény adta lehetőségével, hogy maga ellen nem köteles tanúskodni, nem válaszolt a baleset vizsgálók kérdéseire.


Ahogy arról korábban beszámoltunk július 7-én borította fel a philadelphiai Delaware folyón az uszály a vízibuszt, amelyen 37-en tartózkodtak, köztük egy magyar diákokból álló csoport is. Két magyar fiatal életét vesztette, tíz utas pedig könnyebben sérült.


(FH)
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.