Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Február 21. 14:21, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Újabb gázforrást talált a MOL

Újabb gázforrást talált a MOL

Új gázlelőhelyet tárt fel Pakisztánban, egy kutatófúrás során a MOL: mintegy 5 kilométeres mélységből napi 462 ezer köbméter földgázt szivattyúznak ki. a kutat tovább is mélyítik, kőolajat keresve.

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. bejelenti, hogy a Tolanj X-1 kutatófúrás vizsgálata sikeres eredményt hozott. A pakisztáni TAL Blokkban 2010. június 21-én megkezdett kutatófúrás során jelentős gáz és olajbeáramlást észleltünk.

A mintegy 4800 méter mélyen található ún. Lumshiwal kőzetréteg felső 48 méterének vizsgálata során napi 462 ezer köbméter gáz (2.900 hordó olajegyenérték) áramlott a kútba. A fúrás a mélyebben fekvő feltételezett szénhidrogén tárolórétegek vizsgálata érdekében tovább folytatódik.

Áldott Zoltán, a MOL-csoport Kutatás-Termelés ügyvezető igazgatója elmondta: “A sikeres teszteredmény az elmúlt időszakban MOL-csoport által bejelentett felfedezések sorát folytatja, és igazolja a vállalat organikus kutatási projektekre alapozott upstream növekedési stratégiáját. A stratégia megvalósításának egyik fókuszában pakisztáni tevékenységünk áll, ahol a TAL Blokkban nemcsak kiemelkedő kutatási eredményeket értünk el, hanem Pakisztán Kormányával és a konzorcium tagjaival együttműködve az intenzív mezőfejlesztés eredményeként szénhidrogén termelésünk is jelentősen növekszik, és az új eredményeknek köszönhetően várhatóan továbbra is növekedni fog.

Fehér János, a MOL Pakistan ügyvezető igazgatója szerint: “Ez az új felfedezés, amely már hatodik a TAL Blokkban, munkatársaim kemény munkájának és professzionalizmusának eredménye, és mutatja elkötelezettségünket Pakisztán energia kitettségének enyhítése iránt. A MOL Pakistan a MOL-csoport upstream vállalatainak egyik zászlóshajója. Üzleti sikereink mellett társadalmi felelősségvállalási projektjeink is bizonyítják elkötelezettségünket az ország iránt.”

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma