V√°roslista
2020. május 31, vasárnap - Angéla

Hírek

2010. Janu√°r 02. 18:05, szombat | Helyi
Forr√°s: Nyugathír

ŕjabb hidegek jönnek: bankok előterében telelnek a győri hajléktalanok

ŕjabb hidegek jönnek: bankok előterében telelnek a győri hajléktalanok

Bankokban húzzák meg magukat a téli éjszakákon az utcán élő hajléktalanok Győrben. Kártyával jutnak be a pénzintézetek előterébe, és mivel az automatákhoz nem ny

A segítőházban élő hajléktalanok közül többen újévi fogadalmat is tettek. A 44 éves Piroska például arra törekszik majd 2010-ben, hogy szorosabbra fűzze a kapcsolatát 6 gyermekével.

Vári Piroska:

"A kislányokkal sajnos 6 éve megszakadt a kapcsolat. Olyan körülmények között voltam, hogy ellenem fordították a lányokat, aztán újból most kezdtük azt, hogy levelezünk, meg telefonon tartjuk a kapcsolatot. Most már 4 hete, lassan egy hónapja voltam Sopronban náluk, meglátogattam őket, sokat nőttek, egészségesek, a nagy lányom az már dolgozik is."

Ahogy az ország szinte minden területén, úgy Győrben is emelkedett a hajléktalanok száma. A likócsi segítőház és a Stromfeld utcai krízisszálló is zsúfolásig van, így az a 200 ember, aki az utcán él, ha akarna, sem tudna már beférni a menhelyre.

Sütő Csaba vezető, Győr-Likócsi Segítőház:

"…berek, olyan helyre nem mennek, ahol egyedül maradnak, olyan helyen nem igen pihennek le, ahol végzetes lehet. Jól felöltöznek, természetesen isznak mellette, ez hozzátartozik, és hogyha minden kötél szakad, akkor a legújabb találmányuk, hogy a bankok termináljainak az előterében, ha kell behúzódnak, két vagy három olyan konkrét helyet is tudok, ahol bankkártya-tulajdonosként lehúzták a kártyát, bementek a terminálra és ott melegedtek."

Az egyik belvárosi bank előterében csak a nyomait találtuk meg az itt éjszakázóknak, ám mivel az illető a takaróját is ott hagyta, vélhetően újra visszatér majd. Sütő Csaba azt mondja, a pénzintézetek addig eltűrik a hívatlan vendégeket, amíg az automatákban nem tesznek kárt.


Ezek érdekelhetnek még

2020. M√°jus 27. 12:43, szerda | Helyi

Ezek lesznek idén a kedvenc ékszereid

Ha az életben sok minden nehéz és néha nyomasztó, legalább az ékszered legyen légiesen könnyed.

2020. M√°jus 19. 14:11, kedd | Helyi

Ilyen árakon lehet most benzinmotoros ágvágót találni

A tavasz meg√©rkezt√©vel el√©rkezik az az idŇĎszak is, amikor egyre t√∂bb teendŇĎ lesz a kertekben.

2020. M√°jus 05. 07:44, kedd | Helyi

A karantén idején is számít a divat - tavaszi home office szettek

Igaz, hogy a legt√∂bben most otthonr√≥l v√©gezz√ľk a napi munk√°t, de a munka nem √°llt meg √©s most digit√°lis platformokon kereszt√ľl tartjuk a kapcsolatot a koll√©g√°kkal, a feletteseinkkel √©s a v√°s√°rl√≥kkal √©s √ľgyfelekkel.

2020. √Āprilis 12. 11:57, vas√°rnap | Helyi

Megéri-e elektromos kazánt venni? Lássuk az érveket!

Az elektromos kazánok számos jó tulajdonsággal bírnak a hagyományos társaikkal szemben.