VĂĄroslista
2019. jĂșlius 15, hĂ©tfƑ - Henrik

HĂ­rek

2010. JanuĂĄr 02. 18:05, szombat | Helyi
ForrĂĄs: Nyugathír

Újabb hidegek jönnek: bankok előterében telelnek a győri hajléktalanok

Újabb hidegek jönnek: bankok előterében telelnek a győri hajléktalanok

Bankokban húzzák meg magukat a téli éjszakákon az utcán élő hajléktalanok Győrben. Kártyával jutnak be a pénzintézetek előterébe, és mivel az automatákhoz nem ny

A segítőházban élő hajléktalanok közül többen újévi fogadalmat is tettek. A 44 éves Piroska például arra törekszik majd 2010-ben, hogy szorosabbra fűzze a kapcsolatát 6 gyermekével.

Vári Piroska:

"A kislányokkal sajnos 6 éve megszakadt a kapcsolat. Olyan körülmények között voltam, hogy ellenem fordították a lányokat, aztán újból most kezdtük azt, hogy levelezünk, meg telefonon tartjuk a kapcsolatot. Most már 4 hete, lassan egy hónapja voltam Sopronban náluk, meglátogattam őket, sokat nőttek, egészségesek, a nagy lányom az már dolgozik is."

Ahogy az ország szinte minden területén, úgy Győrben is emelkedett a hajléktalanok száma. A likócsi segítőház és a Stromfeld utcai krízisszálló is zsúfolásig van, így az a 200 ember, aki az utcán él, ha akarna, sem tudna már beférni a menhelyre.

Sütő Csaba vezető, Győr-Likócsi Segítőház:

"Éberek, olyan helyre nem mennek, ahol egyedül maradnak, olyan helyen nem igen pihennek le, ahol végzetes lehet. Jól felöltöznek, természetesen isznak mellette, ez hozzátartozik, és hogyha minden kötél szakad, akkor a legújabb találmányuk, hogy a bankok termináljainak az előterében, ha kell behúzódnak, két vagy három olyan konkrét helyet is tudok, ahol bankkártya-tulajdonosként lehúzták a kártyát, bementek a terminálra és ott melegedtek."

Az egyik belvárosi bank előterében csak a nyomait találtuk meg az itt éjszakázóknak, ám mivel az illető a takaróját is ott hagyta, vélhetően újra visszatér majd. Sütő Csaba azt mondja, a pénzintézetek addig eltűrik a hívatlan vendégeket, amíg az automatákban nem tesznek kárt.


Ezek érdekelhetnek még

2019. JĂșlius 15. 07:00, hĂ©tfƑ | Helyi

FĂ©nyĂĄrban Ășszott a RĂĄba-part GyƑrben

Szemet gyönyörködtetƑ lĂĄtvĂĄnyban volt rĂ©sze a gyƑrieknek Ă©s az ide lĂĄtogatĂł turistĂĄknak hĂ©tvĂ©gĂ©n, a 31! 3 folyĂł, 1 sziget, összmƱvĂ©szet fesztivĂĄlon.

2019. JĂșlius 15. 06:15, hĂ©tfƑ | Helyi

Karddal tĂĄmadt a gyƑri rendƑrökre GyƑr közelĂ©ben, lelƑttĂ©k a fĂ©rfit

BozĂłtvĂĄgĂł karddal tĂĄmadt egy rendƑrre egy fĂ©rfi AbdĂĄn vasĂĄrnap kora este. Mivel a fĂ©rfi agresszĂ­v volt, Ă­gy a rendƑrök lelƑttĂ©k.

2019. JĂșlius 14. 09:11, vasĂĄrnap | Helyi

Heti horoszkĂłp jĂșlius 15-tƑl

2019. JĂșlius 14. 09:10, vasĂĄrnap | Helyi

Az ötös lottĂł nyerƑszĂĄmai Ă©s nyeremĂ©nyei

A SzerencsejĂĄtĂ©k Zrt. tĂĄjĂ©koztatĂĄsa szerint a 28. hĂ©ten megtartott ötös lottĂł Ă©s Joker szĂĄmsorsolĂĄson a következƑ szĂĄmokat hĂșztĂĄk ki: