V√°roslista
2019. okt√≥ber 17, cs√ľt√∂rt√∂k - Hedvig

Hírek

2010. Janu√°r 02. 18:05, szombat | Helyi
Forr√°s: Nyugathír

ŕjabb hidegek jönnek: bankok előterében telelnek a győri hajléktalanok

ŕjabb hidegek jönnek: bankok előterében telelnek a győri hajléktalanok

Bankokban húzzák meg magukat a téli éjszakákon az utcán élő hajléktalanok Győrben. Kártyával jutnak be a pénzintézetek előterébe, és mivel az automatákhoz nem ny

A segítőházban élő hajléktalanok közül többen újévi fogadalmat is tettek. A 44 éves Piroska például arra törekszik majd 2010-ben, hogy szorosabbra fűzze a kapcsolatát 6 gyermekével.

Vári Piroska:

"A kislányokkal sajnos 6 éve megszakadt a kapcsolat. Olyan körülmények között voltam, hogy ellenem fordították a lányokat, aztán újból most kezdtük azt, hogy levelezünk, meg telefonon tartjuk a kapcsolatot. Most már 4 hete, lassan egy hónapja voltam Sopronban náluk, meglátogattam őket, sokat nőttek, egészségesek, a nagy lányom az már dolgozik is."

Ahogy az ország szinte minden területén, úgy Győrben is emelkedett a hajléktalanok száma. A likócsi segítőház és a Stromfeld utcai krízisszálló is zsúfolásig van, így az a 200 ember, aki az utcán él, ha akarna, sem tudna már beférni a menhelyre.

Sütő Csaba vezető, Győr-Likócsi Segítőház:

"…berek, olyan helyre nem mennek, ahol egyedül maradnak, olyan helyen nem igen pihennek le, ahol végzetes lehet. Jól felöltöznek, természetesen isznak mellette, ez hozzátartozik, és hogyha minden kötél szakad, akkor a legújabb találmányuk, hogy a bankok termináljainak az előterében, ha kell behúzódnak, két vagy három olyan konkrét helyet is tudok, ahol bankkártya-tulajdonosként lehúzták a kártyát, bementek a terminálra és ott melegedtek."

Az egyik belvárosi bank előterében csak a nyomait találtuk meg az itt éjszakázóknak, ám mivel az illető a takaróját is ott hagyta, vélhetően újra visszatér majd. Sütő Csaba azt mondja, a pénzintézetek addig eltűrik a hívatlan vendégeket, amíg az automatákban nem tesznek kárt.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Okt√≥ber 17. 11:00, cs√ľt√∂rt√∂k | Helyi

INGYEN FOGADJ√ĀK A C√ČGEK SZELEKT√ćV HULLAD√ČK√ĀT SASHEGYEN

Ingyenesen sz√°ll√≠thatj√°k be a szelekt√≠ven gyŇĪjt√∂tt hullad√©kot a v√°llalkoz√°sok √©s int√©zm√©nyek 2019. okt√≥ber 21-tŇĎl, h√©tfŇĎtŇĎl a gyŇĎr-sashegyi hullad√©kkezelŇĎ k√∂zpontba.

2019. Okt√≥ber 14. 15:01, h√©tfŇĎ | Helyi

A Random Capital Zrt. így gondoskodik a befektetések biztonságáról

Amikor p√©nz√ľgyekkel kapcsolatos szolg√°ltat√°sokr√≥l, illetve a megtakar√≠tott √∂sszegek befektet√©s√©rŇĎl besz√©l√ľnk, akkor √©rtelemszerŇĪen a biztons√°gnak is komoly szerepe van.

2019. Okt√≥ber 14. 14:57, h√©tfŇĎ | Helyi

√ćgy haszn√°ld fel az ŇĎsz sz√≠neit az otthonodban

Az ŇĎsz verhetetlen, ha a sz√≠nekrŇĎl van sz√≥. A lehull√≥ falevelek √©s az avar narancsos, v√∂r√∂ses, lil√°s, z√∂ldes √©s barn√°s √°rnyalata szemet gy√∂ny√∂rk√∂dtetŇĎ.

2019. Okt√≥ber 14. 14:53, h√©tfŇĎ | Helyi

Kihagyhatatlan aj√°nlatok minden szivaros √©s doh√°ny szak√ľzlet r√©sz√©re

A szivaroz√°s √©letm√≥dja nyugalmas, olyan foglalatoss√°g, amely t√∂k√©letes kikapcsol√≥d√°st ny√ļjt minden f√©rfinak.