Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Április 13. 10:30, kedd | Helyi
Forrás: gyor.hu

jabb sikeres kulturális pályázatok

jabb sikeres kulturális pályázatok

Mint ismeretes, Győr elnyerte a Kultúra Magyar Városa 2010. címet, amelynek díjátadóját ma április 13-án tartják. A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár és a Városi M&#

Dr. Ottófi Rudolf alpolgármester 2010. április 9-én elmondta, a város fejlődésének méltó elismerése a Kultúra Magyar Városa 2010. cím, amelynek ünnepélyes átadó ünnepségét április 13-án a Művészetek Palotájában tartják. Hozzátette, a sikerben nagy szerepük van a kulturális intézmények vezetőinek, akik folyamatosan keresik a fejlődés újabb és újabb lehetőségeit.

Ennek jó példája, hogy a könyvtár és a múzeum ismét sikeresen pályázott, amelyek révén újabb érdekes és hasznos programok valósulnak meg.

Grászl Bernadett a Városi Művészeti Múzeum igazgatónője kifejtette, a TIOP múzeumok iskolabarát fejlesztése pályázatán több mint 47 millió forintot nyert az intézmény, amelynek révén megújul az Esterházy-palota pincéje, ahol különböző korosztályokra szabott oktatóterek jönnek létre. Lesz gyermekgrafikai műhely, megoldódik a raktározási probléma, a vakok és gyengén látók eligazodását pedig hangos térkép segíti majd, valamint akadálymentesített vizesblokkot is létrehoznak.

Az igazgató hozzátette, egy korábbi pályázati siker révén a nyári táborok ingyenesen lesznek elérhetők a gyerekek számára. A közelmúltban nyújtottak be egy újabb pályázatot, amelynek segítségével a most kialakuló új foglalkoztató tereket töltik meg programokkal, valamint a Kovács Margit Múzeum fejlesztésére is pályáznak.

Az intézmény bejutott a Vendégbarát Múzeum 2010. pályázat második körébe, így most már szavazhatunk a www.est.hu honlapon a Városi Művészeti Múzeumra, hogy elnyerje a Vendégbarát Múzeum címet.

Horváth Sándor Domonkos a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár igazgatója arról számolt be, hogy a TMOP pályázatán az olvasás népszerűsítésére 15 millió forintot nyert az intézmény. A könyvtár hét közoktatási intézménnyel közösen alakította ki a projektet, amelynek keretében közös, három nyelvű honlapot is létrehoznak, amihez aztán más iskolák is csatlakozhatnak. A felületen ismertetik a Győrben fellelhető szakképzéseket, lesznek könyvajánlók, interaktív házifeladat-segítő szolgáltatás, olvasást és könyvtárhasználatot népszerűsítő programok.

3000 példányban terveznek kiadni egy olvasást népszerűsítő mesekönyvet, lesznek tehetséggondozó, készségfejlesztő és drámapedagógiai foglalkozások, valamint helytörténeti prezentáció-készítő pályázatot is kiírnak.

A tájékoztatón elhangzott, a Találkozzunk Győrben kampány március 1-i indulása óta a város számos országos médiumban jelent meg, egyre nagyobb az érdeklődés városunk iránt. A kialakított négy tematikus vendégváró csomag is egyre keresettebb, a legnépszerűbb közülük a kulturális élményeket kínáló összeállítás. A Találkozzunk Győrben kampányról és a csomagokról itt olvashat részletesebben.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.