Városlista
2020. január 19, vasárnap - Sára

Hírek

2019. Július 12. 09:08, péntek | Külföld

Újabban jelzi az ágynemű, hogy mikor mosták ki utoljára

Újabban jelzi az ágynemű, hogy mikor mosták ki utoljára

Kínában egyre több helyen mutatnak be high tech megoldásokat, de a szállodaiparban különösen nagy teret kap az innováció.

Az egyik cég most apró chippeket tesz a szállodai törölközőkbe és ágyneműkbe, a vendégek pedig egy okostelefon segítségével le tudjájk olvasni, hogy azok mikor voltak legutóbb kimosva.

A közép-kínai Vuhanban található vállalat, a Wuhan Kunteng Laundry mikrochiipeket szerel a szállodai törölközőkbe, ágyneműkbe és lepedőkbe, így a vendégek mindig pontosan tudják majd, hogy mikor voltak utoljára kimosva.

Egyéni QR-kóddal van ellátva mindegyik chip, egyben víz és hőállóak, így a mosáskor és szárításkor sem károsodnak.

Nem ez az első olyan technológiai újítás, amely Kínában mutatkozik be. Tavaly az InterContinental Hotels Group és a kínai techvállalat - a Baidu - közösen alkották meg az első okosszobákat, ahol mesterséges intelligencia segít még különlegesebbé és jobbá tenni a vendégélményt.

A Bejing Sanlitun és a Guangzhou Exhibition Centre-ben azóta már száz ilyen szoba működik. A Marriott Hotel Qianjiangben és a Sanya Marriott Hotel Dadonghai Bay-ben pedig már arcfelismeréssel történik a regisztráció és a hotelszobákat is az arcunkkal nyithatjuk ki.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Imaginechina/Wei Yao

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 19. 16:11, vasárnap | Külföld

A venezuelai elnök kész közvetlen tárgyalásokat folytatni az Egyesült Államokkal

Nicolás Maduro venezuelai elnök kijelentette, hogy kész közvetlen tárgyalásokat folytatni az Egyesült Államokkal.

2020. Január 19. 12:28, vasárnap | Külföld

Harry herceg és Meghan hercegnő lemond királyi titulusáról és nem vesz részt a királyi család munkájában

Lemondott királyi titulusáról Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő, és a továbbiakban egyikük sem lát el hivatalos feladatokat a brit királyi családban - közölte szombat este a Buckingham-palota.

2020. Január 19. 05:00, vasárnap | Külföld

Óriási összeget költ a Netflix saját tartalmak előállítására a következő években

Iparági elemzés szerint a Netflix a következő nyolc évben 26,3 milliárd dollárt (8000 milliárd forintot) fordít tartalomfejlesztésre, főként saját tartalom előállítására.

2020. Január 18. 18:05, szombat | Külföld

Fényjátékokat, alkalmi érmét tervez a brit kormány a kilépés napján

Fényjátékokkal, London belvárosának fellobogózásával és külön erre az alkalomra tervezett pénzérme kibocsátásával készül a brit kormány az Egyesült Királyság EU-tagságának két hét múlva esedékes megszűnésére.