Városlista
2019. július 15, hétfő - Henrik

Hírek

2019. Július 12. 09:08, péntek | Külföld

Újabban jelzi az ágynemű, hogy mikor mosták ki utoljára

Újabban jelzi az ágynemű, hogy mikor mosták ki utoljára

Kínában egyre több helyen mutatnak be high tech megoldásokat, de a szállodaiparban különösen nagy teret kap az innováció.

Az egyik cég most apró chippeket tesz a szállodai törölközőkbe és ágyneműkbe, a vendégek pedig egy okostelefon segítségével le tudjájk olvasni, hogy azok mikor voltak legutóbb kimosva.

A közép-kínai Vuhanban található vállalat, a Wuhan Kunteng Laundry mikrochiipeket szerel a szállodai törölközőkbe, ágyneműkbe és lepedőkbe, így a vendégek mindig pontosan tudják majd, hogy mikor voltak utoljára kimosva.

Egyéni QR-kóddal van ellátva mindegyik chip, egyben víz és hőállóak, így a mosáskor és szárításkor sem károsodnak.

Nem ez az első olyan technológiai újítás, amely Kínában mutatkozik be. Tavaly az InterContinental Hotels Group és a kínai techvállalat - a Baidu - közösen alkották meg az első okosszobákat, ahol mesterséges intelligencia segít még különlegesebbé és jobbá tenni a vendégélményt.

A Bejing Sanlitun és a Guangzhou Exhibition Centre-ben azóta már száz ilyen szoba működik. A Marriott Hotel Qianjiangben és a Sanya Marriott Hotel Dadonghai Bay-ben pedig már arcfelismeréssel történik a regisztráció és a hotelszobákat is az arcunkkal nyithatjuk ki.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Imaginechina/Wei Yao

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 15. 18:00, hétfő | Külföld

2500 éves amforákat találtak a tengeri régészek a Jón- tengerben

Egy albán-amerikai tengeri régészeti kutatócsoport 2500 éves amforákra bukkant Albánia partjainál. Ez a legősibb ilyen lelet, amelyet a Jón-tenger albán partjainál találtak.

2019. Július 15. 14:20, hétfő | Külföld

Rejtett sírkamrát találtak a Vatikánban egy eltűnt lány földi maradványainak keresése közben

Tovább bonyolódik egy évtizedek óta megoldatlan ügy a Vatikán falain belül. Emanuela Orlandi, egy vatikáni alkalmazott lánya 1983-ban, egy zeneóra után nyomtalanul eltűnt, maradványait azóta sem találták meg.

2019. Július 15. 08:53, hétfő | Külföld

Drog és gyógyszer hatása alatt állt a Horvátországban súlyos balesetet okozó BMW sofőrje

Gyógyszer és kábítószer hatása alatt állt annak a a BMW-nek a sofőrje, aki négy napja súlyos balesetet okozott Horvátországban az A4-es autópályán, a balesetben magyarok is súlyosan megsérültek.

2019. Július 15. 07:35, hétfő | Külföld

Illegális migránsok elleni razziák kezdődtek az Egyesült Államokban nagyvárosaiban

Az Egyesült Államok nagyvárosaiban vasárnap országszerte megkezdődtek az illegális migránsok elleni razziák.