Városlista
2019. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2019. Július 12. 09:08, péntek | Külföld

Újabban jelzi az ágynemű, hogy mikor mosták ki utoljára

Újabban jelzi az ágynemű, hogy mikor mosták ki utoljára

Kínában egyre több helyen mutatnak be high tech megoldásokat, de a szállodaiparban különösen nagy teret kap az innováció.

Az egyik cég most apró chippeket tesz a szállodai törölközőkbe és ágyneműkbe, a vendégek pedig egy okostelefon segítségével le tudjájk olvasni, hogy azok mikor voltak legutóbb kimosva.

A közép-kínai Vuhanban található vállalat, a Wuhan Kunteng Laundry mikrochiipeket szerel a szállodai törölközőkbe, ágyneműkbe és lepedőkbe, így a vendégek mindig pontosan tudják majd, hogy mikor voltak utoljára kimosva.

Egyéni QR-kóddal van ellátva mindegyik chip, egyben víz és hőállóak, így a mosáskor és szárításkor sem károsodnak.

Nem ez az első olyan technológiai újítás, amely Kínában mutatkozik be. Tavaly az InterContinental Hotels Group és a kínai techvállalat - a Baidu - közösen alkották meg az első okosszobákat, ahol mesterséges intelligencia segít még különlegesebbé és jobbá tenni a vendégélményt.

A Bejing Sanlitun és a Guangzhou Exhibition Centre-ben azóta már száz ilyen szoba működik. A Marriott Hotel Qianjiangben és a Sanya Marriott Hotel Dadonghai Bay-ben pedig már arcfelismeréssel történik a regisztráció és a hotelszobákat is az arcunkkal nyithatjuk ki.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Imaginechina/Wei Yao

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 17. 15:08, csütörtök | Külföld

Megszökött két belga dzsihadista Északkelet-Szíriában

Megszökött a börtönből az Iszlám Állam nevű terrorszervezet két belga származású tagja Északkelet-Szíriában a török katonai műveletek nyomán - közölte a belga belügyi válságközpont (OCAM) vezetője.

2019. Október 17. 13:08, csütörtök | Külföld

Horvátország újabb migrációs hullámra készül

Horvátország drónokkal és éjszakai felvételek készítésére is alkalmas kamerákkal készül a Törökországból, Görögországból és Bosznia-Hercegovinából érkező újabb migrációs hullámra

2019. Október 17. 06:45, csütörtök | Külföld

Frontex: Újra többen jönnek az Európába tartó főbb migrációs útvonalakon

Tovább emelkedtek az illegális bevándorlási adatok szeptemberben, az előző hónaphoz képest 14 százalékkal többen kíséreltek meg Európába jutni a fő migrációs útvonalakon, mindenekelőtt az Égei-tengeren

2019. Október 17. 06:43, csütörtök | Külföld

Megvannak a rendezett brit kiválásról szóló megállapodás alapjai

Sikerült megegyezniük a felek képviselőinek az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről szóló szerződés alapjairól, az egyezség akár már szerdán megszülethet