Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Július 12. 09:08, péntek | Külföld

Újabban jelzi az ágynemű, hogy mikor mosták ki utoljára

Újabban jelzi az ágynemű, hogy mikor mosták ki utoljára

Kínában egyre több helyen mutatnak be high tech megoldásokat, de a szállodaiparban különösen nagy teret kap az innováció.

Az egyik cég most apró chippeket tesz a szállodai törölközőkbe és ágyneműkbe, a vendégek pedig egy okostelefon segítségével le tudjájk olvasni, hogy azok mikor voltak legutóbb kimosva.

A közép-kínai Vuhanban található vállalat, a Wuhan Kunteng Laundry mikrochiipeket szerel a szállodai törölközőkbe, ágyneműkbe és lepedőkbe, így a vendégek mindig pontosan tudják majd, hogy mikor voltak utoljára kimosva.

Egyéni QR-kóddal van ellátva mindegyik chip, egyben víz és hőállóak, így a mosáskor és szárításkor sem károsodnak.

Nem ez az első olyan technológiai újítás, amely Kínában mutatkozik be. Tavaly az InterContinental Hotels Group és a kínai techvállalat - a Baidu - közösen alkották meg az első okosszobákat, ahol mesterséges intelligencia segít még különlegesebbé és jobbá tenni a vendégélményt.

A Bejing Sanlitun és a Guangzhou Exhibition Centre-ben azóta már száz ilyen szoba működik. A Marriott Hotel Qianjiangben és a Sanya Marriott Hotel Dadonghai Bay-ben pedig már arcfelismeréssel történik a regisztráció és a hotelszobákat is az arcunkkal nyithatjuk ki.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Imaginechina/Wei Yao

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.