Városlista
2020. augusztus 13, csütörtök - Ipoly

Hírek

2019. Július 12. 09:08, péntek | Külföld

Újabban jelzi az ágynemű, hogy mikor mosták ki utoljára

Újabban jelzi az ágynemű, hogy mikor mosták ki utoljára

Kínában egyre több helyen mutatnak be high tech megoldásokat, de a szállodaiparban különösen nagy teret kap az innováció.

Az egyik cég most apró chippeket tesz a szállodai törölközőkbe és ágyneműkbe, a vendégek pedig egy okostelefon segítségével le tudjájk olvasni, hogy azok mikor voltak legutóbb kimosva.

A közép-kínai Vuhanban található vállalat, a Wuhan Kunteng Laundry mikrochiipeket szerel a szállodai törölközőkbe, ágyneműkbe és lepedőkbe, így a vendégek mindig pontosan tudják majd, hogy mikor voltak utoljára kimosva.

Egyéni QR-kóddal van ellátva mindegyik chip, egyben víz és hőállóak, így a mosáskor és szárításkor sem károsodnak.

Nem ez az első olyan technológiai újítás, amely Kínában mutatkozik be. Tavaly az InterContinental Hotels Group és a kínai techvállalat - a Baidu - közösen alkották meg az első okosszobákat, ahol mesterséges intelligencia segít még különlegesebbé és jobbá tenni a vendégélményt.

A Bejing Sanlitun és a Guangzhou Exhibition Centre-ben azóta már száz ilyen szoba működik. A Marriott Hotel Qianjiangben és a Sanya Marriott Hotel Dadonghai Bay-ben pedig már arcfelismeréssel történik a regisztráció és a hotelszobákat is az arcunkkal nyithatjuk ki.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Imaginechina/Wei Yao

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 13. 05:00, csütörtök | Külföld

Horvátországban ismét meghaladta a százat a napi új fertőzöttek száma

Horvátországban ismét meghaladta a százat a napi új koronavírussal fertőzöttek száma, Szlovéniában pedig az elmúlt 24 órában a legtöbb megbetegedést regisztrálták ebben a hónapban

2020. Augusztus 13. 05:00, csütörtök | Külföld

Elvégezte első küldetését a TESS amerikai exobolygóvadász űrszonda

Elvégezte első küldetését, vagyis adatokat gyűjtött a csillagos ég mintegy 75 százalékáról a TESS, az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) exobolygóvadász űrszondája.

2020. Augusztus 12. 17:05, szerda | Külföld

Rendkívüli ülést tartanak pénteken az EU-tagországok külügyminiszterei

Rendkívüli ülést tartanak pénteken az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei a hétvégi fehéroroszországi elnökválasztás nyomán kialakult állapotokkal,

2020. Augusztus 12. 15:01, szerda | Külföld

Németország kizárólag technológiai feltételeket szabna az 5G hálózatokra

Kizárólag technológiai követelményeket fogalmaz meg a 5G mobil hálózati rendszerek potenciális beszállítóival szemben a német szövetségi informatika-biztonsági hivatal, a BSI.