Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Február 05. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Újra ellenőrzik a dohányzást

Újra ellenőrzik a dohányzást

Február második hetében újra fokozottan ellenőrzik a szórakozó- és vendéglátóhelyeken a nem dohányzók védelméről szóló törvény betartását - írja a Napi Gazdaság az ÁNTSZ-re hivatkozva. A szervezet az utóbbi egy évben kétszer tartott átfogó ellenőrzést a törvény előírásainak betartását vizsgálva: a türelmi időszak 2012. április 1-jei lezártát követően, és november második felében, a hűvösebb időjárás beköszöntekor.

A lap szerint a közterületek után arányaiban a szórakoztató, vendéglátó-ipari egységekben találják a legtöbb szabálytalanságot, és ezen egységekben szabták ki a legtöbb bírságot is, összesen 5,2 millió forintot.

A tapasztalatok szerint sok üzemeltető megvárta a türelmi időszakot és csak annak lejártávál tett eleget jogszabályi kötelezettségének. Ezt jelzi, hogy 2012. március 31-éig százból átlagosan 10 egységben találtak kifogásolnivalót, majd már csak egy egységben. Ez azonban még így is felette van a 0,6 százalékos átlagos kifogásolási aránynak. A közterületek után arányaiban a szórakoztató, vendéglátó-ipari egységekben találják a legtöbb szabálytalanságot és ezen egységekben szabták ki a legtöbb bírságot is, összesen 5,22 millió forintot. Több esetben kifejezetten az üzemeltetőt büntették, ilyenkor a kiszabható legkisebb bírság összege egymillió forint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal