Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Augusztus 03. 13:07, péntek | Bulvár

Újra forgat az Oscar-díjas magyar filmrendező

Újra forgat az Oscar-díjas magyar filmrendező

A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága 561,8 millió forint támogatást szavazott meg a Zárójelentés címmel készülő alkotásnak, a forgatás szeptember elején kezdődik.

Szabó István készülő filmjéről:
"A főhős orvosprofesszor, akit számára váratlanul nyugdíjaznak, lemegy szülőfalujába körorvosnak. Energiája érzelmi és társadalmi konfliktusok során segíti, hogy megtalálja fiatalkori önmagát. Ebben társa általános iskolai barátja, a falu plébánosa, akivel sorsuk azonossá válik."

A Szabó István eredeti forgatókönyve alapján készülő Zárójelentés producere Sándor Pál és Tőzsér Attila.

Szabó István és Sándor Pál is több mint hat évtizede alkot filmeket, „párhuzamos" pályafutásuk most először fut össze, először dolgoznak együtt a Zárójelentés című filmen.


A Zárójelentés operatőre Szabó István állandó alkotótársa Koltai Lajos lesz, a film bemutatója 2019 második felében várható.

Forrás: origo.hu

Kép: dpa Picture-Alliance/AFP/Tobias Hase

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.