Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Augusztus 11. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: orientpress

Újrakezdődik a frekvenciaharc

Újrakezdődik a frekvenciaharc

Az ősz beköszönte előtt nem várható, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kiírja a piaci szereplők által várva várt frekvenciapályázatát. Az azonban biztosra vehető, hogy egy tenderen belül értékesítik azokat a sávtartományokat, amelyeknél ez korábban nem járt sikerrel, a digitális televíziós műsorszórás bevezetésével felszabaduló 800 megahertzes blokkokat, valamint a 2014-ben és 2016-ban lejáró frekvenciahasználati jogosultságokat - írja a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint továbbra is a célok között szerepel újabb mobilszolgáltató piacra engedése. Az biztos, hogy eseménydús őszre lehet számítani a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság háza táján. Az NMHH a sávtartományok piacra dobását csak a hivatal elnöke által kiadott rendelet alapján teheti meg. E poszt ugyanakkor Szalai Annamária áprilisi elhunyta óta betöltetlen. A több hónapos huzavona után ugyanakkor rövidesen előrelépés történhet, egy augusztus elseje óta hatályos jogszabály-módosítás szerint ugyanis az elnöki poszt kritériumai némileg lazultak.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár 26 szakmai szervezetet kért fel arra, hogy javaslatot tegyen az új elnök személyére augusztus közepéig. Az ügyben tehát jó eséllyel döntés születhet e hónap második felében, de legkésőbb szeptember elején. (Az új elnök kinevezéséig egy június végén beterjesztett törvénymódosítási javaslat révén a hatóság hírközlésért felelős elnökhelyettese, Mátrai Gábor is rendeletalkotási jogot kapott volna, ám a vonatkozó jogszabály ellen Áder János köztársasági elnök politikai vétót emelt.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el