Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Május 05. 10:21, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Ukrán válság - Harcok Szlovjanszkban, erősítés érkezett Odesszába

Ukrán válság - Harcok Szlovjanszkban, erősítés érkezett Odesszába

Harcok bontakoztak ki hétfő reggel a kelet-ukrajnai Szlovjanszk városban, az ottani tévétorony környékén - jelentette az ukrán média.

Egyes hírportálokon olyan hírek jelentek meg, hogy a fegyveres összetűzésben egy szakadár fegyveres meghalt és többen megsebesültek, de a TSZN televízió helyszínen tartózkodó tudósítói ezt egyelőre nem tudták megerősíteni.
Az ukrán belügyminiszter sajtószolgálata közben arról számolt be, hogy a hatóságok erősítést küldtek Odesszába: megérkezett a Fekete-tenger partján fekvő városba a Nemzeti Gárda önkéntesekből alakult különleges egysége, hogy részt vegyen közrend fenntartásában. Odesszában a múlt pénteken zavargások törtek ki, amelyekben 46 ember meghalt.

Címkék: harcok, Ukrajna, válság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).