Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Február 21. 14:41, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Ultraluxus: elektromos autót fejlesztett a Rolls-Royce

Ultraluxus: elektromos autót fejlesztett a Rolls-Royce

A Rolls-Royce vasárnap bejelentette, hogy kifejlesztették a brit luxusautó-gyártó első elektromos meghajtású autóját. A kísérleti modellt a genfi autószalonon fogják bemutatni, március első napján.

„Elkészítettük a világ első elektromos autóját az ultraluxus kategóriában” – jelentette ki a BMW tulajdonában lévő brit autógyártó cég vezérigazgatója. Torsten Müller elmondása szerint a Phantom 102EX nevet viselő autó kísérleti példány, és egyelőre nincsenek tervek arra, hogy gyártani kezdik.

Az autót a genfi autószalonon fogja bemutatni a cég, március elsején, majd körútra indulnak vele Európában, Ázsiában, a Közel-Keleten és Észak-Amerikában. A kísérleti utak alatt azt fogják vizsgálni, hogy mekkora távolságot tud megtenni az autó egy feltöltéssel, valamint azt, hogy melyek azok az alternatív technológiai megoldások, amelyek a legjobban megfelelnek a Rolls-Royce-tól elvárt magas követelményeknek. (lm)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma