Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Március 17. 11:56, vasárnap | Sport
Forrás: InfoVáros

Ungvári Attila: „Fantasztikus a dobogó, de még görcsölök a tatamin”

Ungvári Attila: „Fantasztikus a dobogó, de még görcsölök a tatamin”

Bronzéremmel és remek teljesítménnyel tért vissza a nemzetközi mezőnybe a Montevideóban rendezendő Világkupa-versenyen a 73 kilós ceglédi dzsúdós

Két év eltiltás és két hét edzést követően lépett ismét tatamira nemzetközi versenyen Ungvári Attila. A 73 kilós ceglédi dzsúdós az Uruguayban megtartott Világkupa-viadalon tért vissza szeretett sportága vérkeringésébe. A korábbi Eb-bronzérmes sportoló fantasztikus teljesítményt nyújtva dobogóra állhatott, miután öt meccséből négyet megnyert, így a harmadik helyen végzett. A 24 éves klasszis úgy véli, a bronzérme ellenére messze van még korábbi formájától.

A magyar dzsúdó egyik legnagyobb reménysége, Ungvári Attila utoljára 2011 februárjában, a hazai közönség előtt megrendezett Hungária Kupán indult nemzetközi versenyen. Most, a kétéves eltiltását követően újra edzésbe állhatott, és kéthetes kemény tréning után az uruguayi Világkupa-viadalon végre ismét tatamira lépett. A 24 éves ceglédi dzsúdós súlycsoportjában 21 induló lépett tatamira, és a magyar versenyző előbb a chilei Felipe Cecarest verte 1 perc 16 másodperc alatt ipponnal, majd az amerikai Robert Lee kapott idő előtt – 1 perc 36 másodpercig tartott a küzdelem – Ungváritól. A legjobb nyolc között azonban a brazil Alex Pombo da Silva megállította a magyart – az ippon mellett két yukót is elért –, aki így vigaszágra került.

A magyar fiú itt az argentin Alejandro Clarát verte 2 perc 28 másodperc alatt, így visszatérését követően rögtön az első VK-viadalán a bronzéremért léphetett tatamira. Sőt, ha már idáig eljutott, akkor fel is állt a dobogóra, miután hatalmas csatában legyőzte a japán Keiichi Otát, ezzel bronzérmesként zárta a versenyt. Ennek ellenére igencsak önkritikusan értékelte saját teljesítményét.

„Nagyon köszönöm azoknak, akik kitartottak mellettem, bíztak bennem és szurkoltak nekem. A versenynek két pozitívuma volt számomra. Az egyik, hogy volt öt meccsem, és ezeken kiderült, az erőnlétemmel tényleg nincs gond. A másik, hogy sikerült éremmel visszatérnem, amit ráadásul egy japán ellen szereztem meg. Úgy érzem, egyedül a harmadik helyért vívott meccsemen dolgoztam úgy, ahogy elvárom magamtól. A többi meccsen egyértelműen kiderült a számomra, hogy nincs még szőnyegbiztonságom, görcsösen megy a dzsúdó, és alig merek indítani. A jövő heti edzőtáborban rengeteget fogok edzeni, hogy az áprilisi hazai Európa-bajnokságra legalább megközelítsem a korábbi önmagam” – fogalmazott Ungvári Attila.

Testvére, a londoni olimpia ezüstérmese, a háromszoros Európa-bajnok és vb-bronzérmes Ungvári Miklós az internet segítségével élőben követte nyomon öccse visszatérését, és egyáltalán nem ért egyet Attila önértékelésével.
„Megcsinálta. Nagyon büszke vagyok rá, Karvaly bebizonyította, hogy igenis ott a helye a legjobbak között. Fantasztikusan küzdött állásból és földön is, egyedül azt sajnálom, hogy a bronzmeccsét nem láthattam, hiszen a világhálón a másik találkozót közvetítették. Hétfőn együtt indulunk edzőtáborba, alig várom már, hogy magamhoz ölelhessem” – jelentette ki Ungvári Miklós.
Az Ungvári-fivérek immár együtt indulnak két hét múlva rendezendő isztambuli GP-n.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.