Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Március 15. 18:12, péntek | Sport
Forrás: InfoVáros

Ungvári Attila: 'Taktikailag még nem vagyok a régi, az erőnlétemmel viszont nincs semmi gond'

Ungvári Attila: 'Taktikailag még nem vagyok a régi, az erőnlétemmel  viszont nincs semmi gond'

A Montevideóban rendezendő Világkupa-versenyen visszatérő 73 kilós dzsúdós bízik abban, hogy a régi beidegződések, mozdulatok már most előjönnek a tatamin

Két év eltiltás és két hét edzést követően lép ismét tatamira nemzetközi versenyen Ungvári Attila. A 73 kilós ceglédi dzsúdós az Uruguayban rendezendő Világkupa-viadalon tér vissza szeretett sportága vérkeringésébe. A korábbi Eb-bronzérmes sportoló abban bízik, hogy képes lesz helyt állni Montevideóban, és a teljesítménye alapján kivívja az áprilisi, hazai Európa-bajnokságon való indulás jogát. Az első két csatát már megnyerte: sikerrel kijutott Uruguayba, és bemért súlycsoportjába.

A magyar dzsúdó egyik legnagyobb reménysége, Ungvári Attila utoljára 2011 februárjában, a hazai közönség előtt megrendezett Hungária Kupán indult nemzetközi versenyen. Most, a kétéves eltiltását követően újra edzésbe állhatott, és kéthetes kemény tréning után az uruguayi Világkupa-viadalon végre ismét tatamira léphet, hogy bebizonyítsa, igenis a világ élvonalában van a helye. A téli időjárási viszonyok miatt a szerdai indulás helyett a párizsi reptér teljes zárlata miatt csak ma reggelre, Portugálián keresztül jutott ki a verseny helyszínére, Montevideóba mestere, Bíró Tamás kíséretében, ahol a meglehetősen rövidre sikeredett akklimatizálódást követően az első győzelmet már meg is szerezte: sikeresen átesett a mérlegelésen.

„Számomra, főleg a kétéves kihagyást követően nem a legkedvezőbb, hogy a versenyt megelőző napon mérlegelünk be, de ez legyen a legnagyobb gondom a versenyekkel kapcsolatban. Gond nélkül sikerült bemérnem, és egyelőre még nincs bennem semmilyen versenydrukk, csak egyfajta kíváncsiság, vajon mire leszek képes ebben a mezőnyben. Nem foglalkozom azzal, hogy ki jött el ide, az indulók névsorát a sorsolással együtt majd csak szombaton nézem meg” – fogalmazott a 24 éves ceglédi sportoló.

A dzsúdós edzéseket csak két hete újrakezdő ifjabb Ungvári már a válogatott keret tréningjein is részt vett, és nem titkolja, noha kezdenek visszajönni az emlékképek, azért van még hova fejlődnie, hogy a tatamin régi önmagát adja.

„A technikai edzésekkel már semmi gondom nem volt, viszont a küzdelmeknél még nem vagyok a régi. Érdekes volt megfigyelni, hogy a jobbak ellen én is jobb voltam, lassan-lassan előjönnek belőlem a régi mozdulatok, beidegződések. Már alakul a mozgásom, és ha taktikailag még nem is vagyok a régi, de az erőnlétemmel például már semmi gondom sincs. Itt kiderül, most éppen hol tartok a nemzetközi mezőnyhöz képest, mire volt elég ez a nagyon aktív kéthetes felkészülés. Az elvárásaimat nem számszerűsíteném, egyszerűen szeretnék egy jó versenyt kihozni magamból, hogy a mesterem, Bíró Tamás a nap végén azt mondhassa nekem, elégedett az első viadalon tapasztaltakkal” – árulta el Ungvári Attila.

A korábbi Eb-bronzérmes dzsúdós a montevideói versenyt követően Isztambulban lép újra tatamira, és a két verseny alapján derül majd ki, helyet kap-e a magyar válogatottban az áprilisi, Budapesten megrendezendő Európa-bajnokságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

2024. Április 26. 06:41, péntek | Sport

Nem várt izgalmakat hozott a Mezőörs és az Unione csatája az Amatőr Kupa döntőjében

Az Unione FC nyerte csütörtökön a labdarúgó Amatőr Kupát.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.