Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Február 28. 11:40, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Uniós fejlesztés, modern technológia a Sragner&Sragner Kft. győri üzemében

Uniós fejlesztés, modern technológia a Sragner&Sragner Kft. győri üzemében

A győri székhelyű Sragner&Sragner Kft. a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében 20.723.833 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült 2009. novemberében sikeres pályázat benyújtása után.

A projekt megvalósítása 2009. szeptember 1-jével elindult a vállalkozási és megbízási szerződések megkötésével.

A Sragner&Sragner Kft. fő tevékenységének, az irodabútor gyártásnak gyártóüzeme és raktárépülete a győri telephelyen található, melyek felújítása képezi jelen projekt központi elemét.

A tulajdonosok elképzelése alapján az üzem működési technológiájának megfelelően változott meg az egyes helyiségek funkciója, illetve csökkent az üzem energiafelhasználása. A meglévő öltözőblokk helyén új öltöző került kialakításra, és új dolgozói bejárat készült. Az eddigi egy öltöző helyett külön férfi és női öltöző készült a hozzá kapcsolódó mellékhelyiségekkel (wc és zuhanyzó). A vizesblokkok kialakításához tartozott még egy takarítószertár és egy teakonyha kialakítása is. Az épület fűtésrendszere felújításra kerütl, a régi kazán helyett új, energiatakarékosabb kazánt és ehhez tartozó füstgáz elvezető rendszert szereltek be. A régi kazánhelyiség és a kémény megszűnt, új kazánházat alakítottak ki. A melegvíz előállításra az eddigi, gázalapú rendszer helyett napkollektor használatát vezették be és építették ki. A régi üzemi helyiségek funkcionális átrendezésére került sor, hogy az egyes műhelyek egy közös közlekedőre legyenek felfűzve a gyártási folyamatok sorrendjének analógiája szerint, ezek a következők: korpuszgyártás, ragasztóhelyiség, szabászat, varroda, székkárpitos és fotelkárpitos műhely, valamint a szerelőműhely.

A közlekedő szükséges szélessége 1,8 m, ezért a meglévő nyílásokat szélesítették, majd az egyes helyiségek közötti szinteltérést eltüntették. Ennek során az érintett részeken a meglévő aljzatot felbontották, és új, megfelelő teherbírású aljzat készült. Az üzem hőtechnikai-energetikai szempontból elavult, a mai kor és az energiatakarékosság elveinek nem felelt meg, így a külső oldali homlokzatot hőszigetelték, a nyílászárókat kicserélték, illetve a födémek, a padló is megfelelő hőszigetelést kapott. A korszerűsítés utolsó fázisaként az üzem általános világítását kiépítették, villamosenergia rendszerét megújították.

Az építési beruházás mellett az eszközpark is megújul, egy darab nagyértékű ipari varrógép beszerzésére került sor a szállítással, telepítéssel és beüzemeléssel együtt. A gyártási eszköz fenntartása és működése olcsóbb, mint a régebbi eszközöké.

A 20.723.833 Ft-os (50 %) támogatás mellett a pályázó vállalkozás 20.723.833 Ft (50 %) saját forrást biztosít a projekt teljes költségvetéshez.

A megvalósítás időszaka: 2009.09.01-2011.10.14.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.