Városlista
2021. január 20, szerda - Sebestyén

Hírek

2011. November 23. 07:11, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Uniós figyelmeztetést kapott Magyarország

Uniós figyelmeztetést kapott Magyarország

Öt tagállamot - Lengyelországot, Belgiumot, Ciprust, Máltát és Magyarországot – is figyelmeztetésben részesített az Európai Unió.

Mivel az érintett országok jövőre megsérthetik a közös költségvetési szabályokat, amennyiben felhagynak a deficit elleni kemény eljárásokkal.

A feltételezett szabálysértésre kedden Olie Rehn gazdasági biztos figyelmeztetett, s nem az első alkalommal: november elején, Brüsszelben arról számolt be, hogy bár jövőre még tartható a 3 százalékos deficithatár, 2013-ra ismét ennél magasabb hiánnyal kalkulálnak. Az Európai Bizottság már ekkor a szigorú deficit eljárások fenntartására ösztönözte a hiánnyal küzdő országokat; eszerint, ha az érintett államok jövőre lazítanak a hiánycsökkentéssel, azzal az Unió költségvetési politikájával mennek szembe

OrientPress Hírügynökség

Címkék: Európai Unió

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 16:01, szerda | Belföld

Három hét múlva fizetik a 13. havi nyugdíj első részletét

Három hét múlva, február 12-től kapják meg a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíj első részletét - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

2021. Január 20. 13:01, szerda | Belföld

Már 1 millió 755 ezren regisztráltak az oltásra

Már 1 millió 755 ezren regisztráltak a koronavírus elleni oltásra interneten és postai úton - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán.

2021. Január 20. 11:00, szerda | Belföld

Európai Bizottság: nyárig be kell oltani a felnőtt lakosság 70 százalékát

Az Európai Unió tagállamainak fel kell gyorsítaniuk a koronavírus elleni oltást, a járvány visszaszorítása érdekében márciusig a 80 év felettiek,

2021. Január 20. 09:57, szerda | Belföld

Óriási kannabiszültetvényt számoltak fel a rendőrök Remeteszőlősön

Csaknem ezer tőből álló kannabiszültetvényt számoltak fel hétfő kora reggel egy remeteszőlősi ház pincéjében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.