Városlista
2020. szeptember 21, hétfő - Máté

Hírek

2013. Február 20. 16:59, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Uniós pénz árvízmegelőzésre a Duna völgyének

Uniós pénz árvízmegelőzésre a Duna völgyének

Az Európai Bizottság szerdán jóváhagyott egy 91 milliós támogatási programot Magyarországnak a Duna völgyében árvízmegelőzési beruházások finanszírozására, az ott élő 510 ezer ember biztonságának fokozása érdekében - közölte J

Az Európai Bizottság szerdán jóváhagyott egy 91 milliós támogatási programot Magyarországnak a Duna völgyében árvízmegelőzési beruházások finanszírozására, az ott élő 510 ezer ember biztonságának fokozása érdekében - közölte Johannes Hahn, a regionális politikáért felelős osztrák EU-biztos irodája szerdán.

A kohéziós alap keretéből folyósítandó támogatásból részben új árvíz elleni védműveket hoznak létre, részben pedig a már meglévőket korszerűsítik.
Johannes Hahn, a regionális politikáért felelős osztrák EU-biztos szerint a projekt jó példája annak, miként tud az unió regionális beruházásokkal hozzájárulni a polgárok életminőségének javításához. Felhívta a figyelmet arra, hogy a biztonságosabb környezet egyben befektetőket is vonz majd a térségbe. A program - mondta Hahn a közlemény szerint - teljes mértékben összhangban van az Európai Unió Duna-stratégiájával.
A teljes beruházás 107 millió euró értékű lesz, és ebből fizet 91 milliót az unió.

Címkék: únió, európa, támogatás

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 15:01, hétfő | Belföld

Gáz-riasztófegyverrel sebesített meg egy nő három embert Gyöngyösön

Gáz-riasztófegyverrel sebesített meg egy nő három embert Gyöngyösön - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

2020. Szeptember 21. 13:05, hétfő | Belföld

Országosan 17 ambuláns mintavételi pont segíti az ingyenes tesztelést

Amennyiben valakinek a kontaktkutatás kapcsán szükséges a tesztelése, a háziorvos időpontot kérhet a 17 ambuláns mintavételi pont valamelyikére, ha a jelentkező tünet- és panaszmentes

2020. Szeptember 21. 12:04, hétfő | Belföld

Kezdi őszi ülésszakát a parlament

Az Országgyűlés hétfőn kezdi meg őszi ülésszakát. A képviselők összesen két órában tehetnek fel azonnali kérdéseket a kormány tagjainak.

2020. Szeptember 21. 10:01, hétfő | Belföld

Csaknem háromszáz határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Péntektől vasárnapig 298 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.