Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Május 07. 14:21, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Uniós születésnap a Millenárison

Uniós születésnap a Millenárison

Az Európai Unió létrejöttét ünneplik május 9-én: Unió-szerte ezen a napon minden országban jelentős lakossági rendezvényekkel mutatják be a tagországok, hogy mit jelent számukra uniós tagnak lenni, valamint, hogy az országok milyen egyed

Ezen alkalomból május 7-8-án Budapesten is Európa Nap rendezvényre várnak mindenkit –a Millenáris parkba. A több mint húsz kiállító magyarországi EU-intézmény között a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség is ott lesz. Az NFÜ az eseményen az Új Széchenyi Terv programjainak, lehetőségeinek széleskörű megismertetése mellett ismeretterjesztő kvíz játékkal, bluebox fotózással készül. A rendezvényre több ezer főt várnak.

Az alkalomból szervezett két napos fesztiválon az érdeklődők EU-vetélkedőkben vehetnek részt, színházi előadásokat, akrobata produkciókat láthatnak, koncerteket hallgathatnak meg. Ezen felül játszóházak, kézműves foglalkozások, óriás társasjátékok, és táncház vár az odalátogatókra. A rendezvény célja, hogy szórakozással egybekötve fontos társadalmi kérdésekre hívja fel az emberek figyelmét. Az egész napos programok mellett a fesztiválon bemutatkoznak az európai tájékoztató szolgálatok. A programkínálatban kiemelten megjelenik az önkéntesség, a fiatalok mobilitása, a soknyelvűség, a klímaváltozás, a diszkrimináció elleni küzdelem, valamint a társadalmi befogadás fontossága.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) számos érdekes lehetőséggel, nyeremény-kvízjátékkal várja a rendezvényre látogatókat: az érdeklődök kvíz kérdések keretében tájékozódhatnak az Új Széchenyi Terv kitörési pontjaihoz kapcsolódó témákról, pályázatokról. A sátor látogatói ezen kívül bluebox fotózáson is részt vehetnek (egyszínű háttér előtti fotózást követően az elkészült képet a látogató által kiválasztott, projekteket szimbolizáló fényképre illesztik be). A kész fotót a helyszínen kinyomtatva kaphatják meg az érdeklődők egyedi, újrahasznosított papírból készült Új Széchenyi Terves képkerettel – derül ki az NFÜ meghívójából.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: