Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2010. November 19. 14:49, péntek | Bulvár
Forrás: STOP

Ünnepel a diszkódíva - a neme és a kora is rejtély

Ünnepel a diszkódíva - a neme és a kora is rejtély

E napon született Amanda Lear francia énekesnő. Annyi bizonyos, hogy elmúlt hatvan, de hogy hány évvel, az kétséges. Amanda sosem árulta el, mikor született, így számos verzió kering róla. Nem csak a születési dátuma titok vele kapcsolatb

Dalaival a hetvenes évek végén aratta legnagyobb sikereit. Az excentrikus zseni, Salvador Dalí fedezte fel. Éveken át volt a spanyol festő modellje, a viccre mindig kapható Dalí dobta be a köztudatba azt a hírt is, hogy Amanda valójában férfi. Dalí kedvenc múzsája iránt óriási érdeklődés volt világszerte, s bár Amanda inkább a festészetet kedvelte, a szakemberek énekesnőt csináltak belőle.

Ő lett a diszkókorszak egyik kedvelt előadója, Queen of Chinatown, Follow Me és Enigma című dalai immár klasszikusak - utóbbit manapság is sokszor hallhatjuk a tévében, a Give A Bit Of Mmm To Me hangzatú sora egy csokireklám énekelt szlogenje. A nyolcvanas évek közepén csökkent a népszerűsége, de nem vonult vissza, máig énekel és adja ki a lemezeket, a legújabb a tavaly megjelent Brand New Love Affair.


Színésznőként is ismert, több filmje eljutott hozzánk, és ő maga is többször járt nálunk. Az évtizedek alatt a homály is oszlott, pucér képeivel bizonyította, hogy tényleg nő, s ma sem egy nővel, hanem egy harminc évvel fiatalabb pasival él. Egy rövid ideig férjnél is volt, s a szeretett férfi elvesztése nagyon megviselte. Benn égett máig tisztázatlan ok miatt kigyulladt házukban.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.