Városlista
2020. február 29, szombat -

Hírek

2018. December 03. 12:00, hétfő | Helyi

Ünnepelt a GyereGyőrbe idegenvezetői csapata - Fotókiállítás és pódiumbeszélgetés

Ünnepelt a GyereGyőrbe idegenvezetői csapata - Fotókiállítás és pódiumbeszélgetés

Szombaton délelőtt jubileumi Angyalsétán, délután Csobay Dániel fotográfus kiállításmegnyitóján és egy pódiumbeszélgetésen vehettek részt az érdeklődők.

Megtelt a Győr szívében, a Káptalandombon található Hotel Konferencia aulája érdeklődőkkel, rokonokkal, ismerősökkel, barátokkal.


Csobayné Pintér Éva után, Gasparek Ildikó, az ART 9000 Alkotócsoport elnöke köszöntötte a vendégeket, majd Szabó Béla EFIAP fotóművész méltatta megnyitóbeszédében az ifjú művész tárlatát.

Kiváló fuvola dallamokat hallhattunk Keszei Johanna előadásában, aki a Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium és a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium tanulója.

Egykori iskolájából érkezett Rigó Zita, a Forrás Waldorf Gimnázium 12. osztályos tanulója, aki egy meglepetés verssel készült a megnyitóra.

Az aulában, az Ács Pincészet boraival kínálták a vendégeket.
A kiállítás 2019. január 6-ig tekinthető meg.

A megnyitót követően a Hotel Konferencia különtermében is sokan voltak kíváncsiak a pódiumbeszélgetésre, mely az 5 éves, TAPS - Új Érték Díjas GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetőivel zajlott.


Vendégek: Csobayné Pintér Éva, Faragó Szilvia, Husz Anikó és Kauker Bálint voltak.
Táska Eszter egyéb elfoglaltsága miatt sajnos nem tudott jelen lenni, ezért levelet küldött a csapatnak, úgyszintén
Dr. Happ Éva, egyetemi docens, a győri Széchenyi István Egyetem nemzetközi dékánhelyettese és Turizmus Tanszékének vezetője is, aki jelenleg Fulbright ösztöndíjjal az Egyesült Államokban oktat.
Továbbá elfogadta a beszélgetést is vezető Csobay Dániel fotográfus, kulturális rendezvényszervező és közművelődési szakember meghívását, egykori tanárnője Werner Krisztina- a TAPS - díjat alapító Lapcom Kft., Kisalföld Napilap szerkesztő-újságírója, aki megosztott néhány gondolatot a díjról a jelenlévőknek.

Szó esett munkájukról, a tematikus sétákról, magukról és a 2018, 2019-es évben is elnyert Kamara Által Ajánlott Vállalkozás védjegyükről is.
Illetve magukkal vitték a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara által támogatott Győri Bevásárló Utcák Alapítvány, Angyalok a belvárosban adománygyűjtő akcióját is.
A beszélgetést követően, a program résztvevőinek ünnepi fogadással kedveskedtek a Pécsinger Szőlőbirtok borválogatásával az ünnepeltek.

Bányai Lajos művészetpublicista így írt közösségi oldalán a programról:

"SZÍNES VILÁGOM témaválasztással Csobay Dániel 20 szemet gyönyörködtető és lokálpatrióta gondolatokat ébresztő lírai képeiből nyílt kiállítás a patinás győri Hotel Konferencia díszcsarnokában.
Tartalmas megnyitójában Szabó Béla Canon-képtechnikát oktató nemzetközi fotómester méltatta a fiatal győri fotográfus-tehetség munkásságát.
Csobay Daniel a szakrális barokk városunkra és mindannyiunkra vigyázó angyalok szoborként megformált jelenlétéről és különleges világáról számol be Győrjáró Angyalsétái alkalmával készített fotóin. (Angyalok a város felett)
A fény pazar játékát valamennyi napszakban figyelemmel követő fotográfus a négy folyó romantikus városának különösen a Mosoni-Duna és Rába parti naplementék, napfelkelték csodás pillanatait örökítette meg remek hangulatú színes fény-képein. (Áramlás, Dunaparti csendélet)
Sok győri és más városból érkezett barát, szakmabeli és ismerős jött el az érdekesnek ígérkező dupla rendezvényre, amelynek szerves részét képezte a GyereGyőrbe Tematikus városnézéseket és élményprogramokat szervező és vezető lelkes idegenvezetői vállalkozás és csapat ötéves működési jubileumának a megünneplése.
A nagy érdeklődés miatt a délutáni óráktól estébe nyúló rendezvényt igényes kulturális műsor, izgalmas idegenvezetői élménybeszámolóval egybekötött különtermi pódiumbeszélgetés és az azt követő állófogadásos varázsolta ünnepélyessebbé.
Dani három (fentiekben nevesített) legkedvesebb és legjelentősebb mester-fotójával szeretnénk kedvet csinálni a Hotel Konferencia vendégváró csarnokában rendezett kiállításhoz, amely január 6-áig tekinthető meg."

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Bognár Imre Tivadar fotográfus, Bögi Tamás, Csobay József

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 28. 15:42, péntek | Helyi

Nagy hiányban fog szenvedni a Jóban Rosszban

A sorozat rajongói péntek este láthatják utoljára a képernyőn Nagy Balázst.

2020. Február 27. 11:52, csütörtök | Helyi

Folytatni akarja tanulmányait a győri késelő diák

Nem mondott le a továbbtanulásról az a 17 éves fiú, aki decemberben megkéselte az osztályfőnökét egy győri középiskolában, mert az hármast adott neki az egyik dolgozatára. A Blikk információi szerint amint a szabályok engedik, a fiú is

2020. Február 26. 18:22, szerda | Helyi

A külső városrészekkel ismerkedhettek az Idegenvezetők Világnapján

Több mint 250-en vettek részt az elmúlt vasárnap az Idegenvezetők Világnapján Győrben, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok szervezésében.

2020. Február 25. 12:44, kedd | Helyi

Az asztali lámpa 6 típusa

Asztali lámpára minden lakásban szükség van.