Városlista
2020. július 2, csütörtök - Ottó

Hírek

2019. November 04. 07:00, hétfő | Helyi

Ünnepelt a Győri Balett

Ünnepelt a Győri Balett

Szombaton tartotta ünnepi programsorozatát a Győri Balett.

1979. november 2-án, Halottak Napján, 40 évvel ezelőtt egy csoda született Győrben: a Győri Balett.

Az elmúlt hétvégén, délutántól késő estig tartott az ünnepi rendezvény a Győri Nemzeti Színházban. ezt Az alapítókat és a jelenlegi tagokat, a Győri Balettet ünnepelték.

Délután Pódiumbeszélgetésen vehettek részt néhány alapító taggal. Itt volt a közönséggel: Kiss János, Bombicz Barbara, Tárnoki Tamás, Dombrovszky Éva, Krámer György, Demcsák Ottó, Király Melinda, Kristó Annamária, Ócsag Anna, Németh István, Horváth Gizella.
A beszélgetést Werner Krisztina újságíró vezette.

De az este folyamán együtt ünnepelt többek között:
Ladányi Andrea, Afonyi Éva, Eva Hotava, Szigeti Gábor, Wiliam Fomin.

A csillár-szinten Gombár Judit emlékkiállítás nyílt, melyen köszöntőt mondott Tordai Hajnal Jászai Mari-díjas magyar jelmeztervező, érdemes és kiváló művész,pályatárs.

A kiállítást Turnai Tímea - az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményvezetője nyitotta meg.

A Magyar Művészeti Akadémia és a gyűjteményvezető Turnai Tímea gondozásában két könyv is megjelent a jubileum alkalmából:
- Táncszerelem - Gombár Judit
- Győri Balett 40

Az esti Díszelőadáson jelen volt Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége is.

Köszöntőket mondtak: Fekete Péter - kultúráért felelős államtitkár, Mihályi Gábor - a Magyar Táncművészek Szövetségének elnöke, Simon Róbert Balázs - Győr Megyei Jogú Város országgyűlési képviselője, Radnóti Ákos- Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere, valamint Forgács Péter - a Győri Nemzeti Színház igazgatója és Kiss János- a Győri Balett igazgatója.


Az ünnepi gálaműsort Bősze Ádám konferálta.

Jelen volt többek között a Győri Balett főtámogatója az Audi Hungária, képviseletében Lőre Péter - az Audi Hungária kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős vezetője és dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Motor Kft. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója, Lőrinczy György - a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke, Ertl Péter - a Nemzeti Táncszínház igazgatója.

A Díszelőadáson többek között a Bolero-ból láthattak részletet a Győri Balett jelenlegi társulatától. Élőben játszott a Budapest Klezmer Band és szólót énekelt a Magyar Állami Népi Együttes egyik tagja.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.

2020. Június 15. 14:56, hétfő | Helyi

Neked mi a sztorid? Meséljen helyetted a Pandorád!

A Pandora roppant különleges színfolt az ékszerek világában. Tudtad, hogy ékszerrendszereivel anélkül mondhatod el a történeted, hogy akárcsak egy szót is szólnál? Mutatjuk, hogyan!

2020. Június 07. 13:30, vasárnap | Helyi

Vessünk magokat gyorsan és pontosan

Tavasszal a mezőgazdaság egyik legnagyobb feladata a szélesebb sortávolságú, nagyobb területeken termesztett növények – mint pl. a kukorica – vetése.

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét