Városlista
2020. szeptember 19, szombat - Vilhelmina

Hírek

2019. November 04. 07:00, hétfő | Helyi

Ünnepelt a Győri Balett

Ünnepelt a Győri Balett

Szombaton tartotta ünnepi programsorozatát a Győri Balett.

1979. november 2-án, Halottak Napján, 40 évvel ezelőtt egy csoda született Győrben: a Győri Balett.

Az elmúlt hétvégén, délutántól késő estig tartott az ünnepi rendezvény a Győri Nemzeti Színházban. ezt Az alapítókat és a jelenlegi tagokat, a Győri Balettet ünnepelték.

Délután Pódiumbeszélgetésen vehettek részt néhány alapító taggal. Itt volt a közönséggel: Kiss János, Bombicz Barbara, Tárnoki Tamás, Dombrovszky Éva, Krámer György, Demcsák Ottó, Király Melinda, Kristó Annamária, Ócsag Anna, Németh István, Horváth Gizella.
A beszélgetést Werner Krisztina újságíró vezette.

De az este folyamán együtt ünnepelt többek között:
Ladányi Andrea, Afonyi Éva, Eva Hotava, Szigeti Gábor, Wiliam Fomin.

A csillár-szinten Gombár Judit emlékkiállítás nyílt, melyen köszöntőt mondott Tordai Hajnal Jászai Mari-díjas magyar jelmeztervező, érdemes és kiváló művész,pályatárs.

A kiállítást Turnai Tímea - az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményvezetője nyitotta meg.

A Magyar Művészeti Akadémia és a gyűjteményvezető Turnai Tímea gondozásában két könyv is megjelent a jubileum alkalmából:
- Táncszerelem - Gombár Judit
- Győri Balett 40

Az esti Díszelőadáson jelen volt Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége is.

Köszöntőket mondtak: Fekete Péter - kultúráért felelős államtitkár, Mihályi Gábor - a Magyar Táncművészek Szövetségének elnöke, Simon Róbert Balázs - Győr Megyei Jogú Város országgyűlési képviselője, Radnóti Ákos- Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere, valamint Forgács Péter - a Győri Nemzeti Színház igazgatója és Kiss János- a Győri Balett igazgatója.


Az ünnepi gálaműsort Bősze Ádám konferálta.

Jelen volt többek között a Győri Balett főtámogatója az Audi Hungária, képviseletében Lőre Péter - az Audi Hungária kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős vezetője és dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Motor Kft. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója, Lőrinczy György - a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke, Ertl Péter - a Nemzeti Táncszínház igazgatója.

A Díszelőadáson többek között a Bolero-ból láthattak részletet a Győri Balett jelenlegi társulatától. Élőben játszott a Budapest Klezmer Band és szólót énekelt a Magyar Állami Népi Együttes egyik tagja.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.