Városlista
2019. november 20, szerda - Jolán

Hírek

2019. November 04. 07:00, hétfő | Helyi

Ünnepelt a Győri Balett

Ünnepelt a Győri Balett

Szombaton tartotta ünnepi programsorozatát a Győri Balett.

1979. november 2-án, Halottak Napján, 40 évvel ezelőtt egy csoda született Győrben: a Győri Balett.

Az elmúlt hétvégén, délutántól késő estig tartott az ünnepi rendezvény a Győri Nemzeti Színházban. ezt Az alapítókat és a jelenlegi tagokat, a Győri Balettet ünnepelték.

Délután Pódiumbeszélgetésen vehettek részt néhány alapító taggal. Itt volt a közönséggel: Kiss János, Bombicz Barbara, Tárnoki Tamás, Dombrovszky Éva, Krámer György, Demcsák Ottó, Király Melinda, Kristó Annamária, Ócsag Anna, Németh István, Horváth Gizella.
A beszélgetést Werner Krisztina újságíró vezette.

De az este folyamán együtt ünnepelt többek között:
Ladányi Andrea, Afonyi Éva, Eva Hotava, Szigeti Gábor, Wiliam Fomin.

A csillár-szinten Gombár Judit emlékkiállítás nyílt, melyen köszöntőt mondott Tordai Hajnal Jászai Mari-díjas magyar jelmeztervező, érdemes és kiváló művész,pályatárs.

A kiállítást Turnai Tímea - az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményvezetője nyitotta meg.

A Magyar Művészeti Akadémia és a gyűjteményvezető Turnai Tímea gondozásában két könyv is megjelent a jubileum alkalmából:
- Táncszerelem - Gombár Judit
- Győri Balett 40

Az esti Díszelőadáson jelen volt Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége is.

Köszöntőket mondtak: Fekete Péter - kultúráért felelős államtitkár, Mihályi Gábor - a Magyar Táncművészek Szövetségének elnöke, Simon Róbert Balázs - Győr Megyei Jogú Város országgyűlési képviselője, Radnóti Ákos- Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere, valamint Forgács Péter - a Győri Nemzeti Színház igazgatója és Kiss János- a Győri Balett igazgatója.


Az ünnepi gálaműsort Bősze Ádám konferálta.

Jelen volt többek között a Győri Balett főtámogatója az Audi Hungária, képviseletében Lőre Péter - az Audi Hungária kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős vezetője és dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Motor Kft. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója, Lőrinczy György - a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke, Ertl Péter - a Nemzeti Táncszínház igazgatója.

A Díszelőadáson többek között a Bolero-ból láthattak részletet a Győri Balett jelenlegi társulatától. Élőben játszott a Budapest Klezmer Band és szólót énekelt a Magyar Állami Népi Együttes egyik tagja.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 20. 13:02, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Advent Győrben

Király Viktor énekes, dalszerző adventi hangulatú muzsikája nyitotta az Advent Győrben sajtótájékoztatóját, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont székhelyén, a Zichy-palotában.

2019. November 19. 09:57, kedd | Helyi

Ezek a legnépszerűbb táborok

Elkészült egy felmérés az elmúlt táborozási szezonról, amelyet a Táborfigyelő.hu tett közzé. Az idei nyáron a gyerekek kedvencei a sporttáborok lettek – és egyre több az offline tábor is Magyarországon.

2019. November 19. 09:55, kedd | Helyi

Így küzdd le a fáradtságot!

Folyamatos, állandó fáradtság nyomaszt? Sehogy sem tudod teljesen kipihenni magad? A megfelelő alvás eléréséhez bevethetünk pár olyan módszert, amelyek egyszerűek, de mégis nagy segítségül szolgálnak.

2019. November 18. 16:20, hétfő | Helyi

Győri Balett 40 könyvbemutató: Bombicz Barbara bemutatta ikonikus tánclépését

A 19. Győri Könyvszalonon mutatták be a Győri Balett 40 című jubileumi albumot, a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán, vasárnap.