Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Szeptember 09. 13:26, hétfő | Külföld

Urnát mosott partra az Atlanti-óceán

Urnát mosott partra az Atlanti-óceán

Az urnában Brian Mullins hamvai voltak, aki idén március 9-én halt meg. A családja azért \"temette\" az óceánba, mert a kamionosként dolgozó férfi imádott utazni és horgászni.

Ez a palack fiam, Brian Mullins hamvait tartalmazza, aki hirtelen és váratlanul hunyt el 2019. március 9-én. Utolsó kalandjára küldöm őt - írta a palack mellett talált kísérőlevélben a férfi édesanyja. Amikor az apám meghalt, 14 éves voltam. Halála nagy csapás volt az egész család számára, nagyon nehéz elviselni.

"De ahogy a nagymamám mondta, apám szerette a szabadságot. Úgyhogy most pontosan ezt tesszük" - fogalmazott a férfi fia, megmagyarázva, miért az óceánba temették az apját.

Mullins a texasi Garlandban élt, és kamionsofőrként dolgozott. A hamvait tartalmazó palackot a Florida Panhandle partszakaszon vetette ki a víz, ahol helybeliek találtak rá.

A helyi seriff hivatalában dolgozó Paula Pendleton őrmester elmondta, hogy sírva olvasta az üzeneteket, amelyekben az elhunyt családjának telefonszámát is megtalálta. A férfi édesanyja négy egydolláros bankjegyet is tett a palackba, hogy aki megtalálja, felhívhassa a családot, és értesíthesse őket arról, merre járnak fia hamvai.

A rendőrnő felfogadott egy hajóst, aki a hétvégén a palackot ismét kivitte a nyílt vízre, a floridai partoktól távolra, így a férfi hamvai folytathatták útjukat az óceánban.

"Nagyon szeretett horgászni. Körbe akarta utazni a világot" - mesélte Mullinsról az édesanyja, hozzátéve, hogy fia végül sohasem jutott el az óceánra horgászni.

Forrás: origo.hu

Kép: Walton County Sheriff, Michael A. Adkinson, Jr.

Címkék: Mexikói-öböl, urna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).