Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Július 06. 07:45, kedd | Sport
Forrás: NSO

Úszó Eb: megkezdődött a jegyárusítás a budapesti kontinensbajnokságra

Úszó Eb: megkezdődött a jegyárusítás a budapesti kontinensbajnokságra

Augusztus 4–15. között Budapesten, illetve Balatonfüreden rendezik meg a 30. úszó, műugró, szinkronúszó és hosszútávúszó Európa-bajnokságot. A rangos sportesemény jegyeit elővételben lehet megvásárolni. A szervezők a jegyárbevéte

 

Az Eb úszó döntőire a legolcsóbb jegyek 1900 forintba kerülnek, míg bérleteket 6300 forinttól lehet vásárolni. A délelőtti előfutamokra, valamint a szinkronúszó és műugró versenyek selejtezőire a belépés ingyenes lesz.

 

A kontinensbajnokság rajtját ötven nappal megelőző sajtótájékoztatón Kiss László szövetségi kapitány a szintén Budapesten rendezett 2006-os Európa-bajnokságot felülmúló szereplést jósolt. Akkor legjobbjaink két aranyat és hét érmet szereztek a margitszigeti Eb-n.

 

A szakember szerint az úszóknál egy olyan erős csapat formálódik, soraiban négy világklasszissal - Cseh László, Gyurta Dániel, Hosszú Katinka, Verrasztó Evelyn -, amely akár három olimpián is eredményes lehet.

 

Négy éve a két aranyunkat a magyar együttes évek óta első számú húzóembere nyerte: Cseh László 200 és 400 méter vegyesen sem talált legyőzőre. Egyetlen ezüstünket ugyanő 200 háton szerezte.

 

Éremkollekciónkat négy bronzérem tette teljessé, amelyből olimpiai bajnokunk, Kovács Ágnes egymaga hármat tempózott össze, miután 50, 100 és 200 méteren is a harmadik helyen csapott a célba.

 

A 200 vegyes pedig a férfiaknál magyar dominanciát hozott: a győztes Cseh mögött Kerékjártó Tamás zárt harmadikként.

 

A LEN teljes elégedettséggel nyilatkozott a 2006-os versenyről és annak szervezőiről, így senkiben sem merült fel kétely és ellenállás arra vonatkozólag, hogy négy évvel később ismét Budapest legyen a házigazda. Az időjárás akkor többször is fejtörést okozott a rendezőknek: két napon is erős vihar zavarta meg a viadalt, így futamokat kellett elhalasztani.

 

Az Eb legjobbjának négy esztendeje a francia Laure Manaudou bizonyult, aki négy aranyérmén kívül egy világ- (400 m gyors) és egy Európa-csúcsot (800 m gyors) is megdöntött. A hollandok világklasszisa, Pieter van den Hoogenband két számban végzett dobogós helyen: egy arany- (200 m gyors) és egy bronzérmet (100 m gyors) szerzett.

 

Világbajnokunk, Hosszú Katinka már 2006-ban megmutatta oroszlánkörmeit 400 vegyesen, de emlékezetes szabálytalan lábtempója miatt akkor kizárták. A 2009-es római világbajnokságon azonban már a dobogó tetejéig repítette magát.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

2024. Április 26. 06:41, péntek | Sport

Nem várt izgalmakat hozott a Mezőörs és az Unione csatája az Amatőr Kupa döntőjében

Az Unione FC nyerte csütörtökön a labdarúgó Amatőr Kupát.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.