Városlista
2021. szeptember 28, kedd - Vencel

Hírek

2010. Július 06. 07:45, kedd | Sport
Forrás: NSO

Úszó Eb: megkezdődött a jegyárusítás a budapesti kontinensbajnokságra

Úszó Eb: megkezdődött a jegyárusítás a budapesti kontinensbajnokságra

Augusztus 4–15. között Budapesten, illetve Balatonfüreden rendezik meg a 30. úszó, műugró, szinkronúszó és hosszútávúszó Európa-bajnokságot. A rangos sportesemény jegyeit elővételben lehet megvásárolni. A szervezők a jegyárbevéte

 

Az Eb úszó döntőire a legolcsóbb jegyek 1900 forintba kerülnek, míg bérleteket 6300 forinttól lehet vásárolni. A délelőtti előfutamokra, valamint a szinkronúszó és műugró versenyek selejtezőire a belépés ingyenes lesz.

 

A kontinensbajnokság rajtját ötven nappal megelőző sajtótájékoztatón Kiss László szövetségi kapitány a szintén Budapesten rendezett 2006-os Európa-bajnokságot felülmúló szereplést jósolt. Akkor legjobbjaink két aranyat és hét érmet szereztek a margitszigeti Eb-n.

 

A szakember szerint az úszóknál egy olyan erős csapat formálódik, soraiban négy világklasszissal - Cseh László, Gyurta Dániel, Hosszú Katinka, Verrasztó Evelyn -, amely akár három olimpián is eredményes lehet.

 

Négy éve a két aranyunkat a magyar együttes évek óta első számú húzóembere nyerte: Cseh László 200 és 400 méter vegyesen sem talált legyőzőre. Egyetlen ezüstünket ugyanő 200 háton szerezte.

 

Éremkollekciónkat négy bronzérem tette teljessé, amelyből olimpiai bajnokunk, Kovács Ágnes egymaga hármat tempózott össze, miután 50, 100 és 200 méteren is a harmadik helyen csapott a célba.

 

A 200 vegyes pedig a férfiaknál magyar dominanciát hozott: a győztes Cseh mögött Kerékjártó Tamás zárt harmadikként.

 

A LEN teljes elégedettséggel nyilatkozott a 2006-os versenyről és annak szervezőiről, így senkiben sem merült fel kétely és ellenállás arra vonatkozólag, hogy négy évvel később ismét Budapest legyen a házigazda. Az időjárás akkor többször is fejtörést okozott a rendezőknek: két napon is erős vihar zavarta meg a viadalt, így futamokat kellett elhalasztani.

 

Az Eb legjobbjának négy esztendeje a francia Laure Manaudou bizonyult, aki négy aranyérmén kívül egy világ- (400 m gyors) és egy Európa-csúcsot (800 m gyors) is megdöntött. A hollandok világklasszisa, Pieter van den Hoogenband két számban végzett dobogós helyen: egy arany- (200 m gyors) és egy bronzérmet (100 m gyors) szerzett.

 

Világbajnokunk, Hosszú Katinka már 2006-ban megmutatta oroszlánkörmeit 400 vegyesen, de emlékezetes szabálytalan lábtempója miatt akkor kizárták. A 2009-es római világbajnokságon azonban már a dobogó tetejéig repítette magát.

 

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 25. 10:12, szombat | Sport

Hybrid pályacsúcsot futnék a RabócsiRingen!

Greinbachban második, Kakucs Ringen harmadik helyen végzett a még csak 14 éves Rallycross pilóta Pál Krisztián. Vele beszélgetek a hétvégi RabócsiRingi versenyről.

2021. Szeptember 23. 17:08, csütörtök | Sport

A defektes Vértes után mindent beleadnak majd!

A bajnokság éléről kezdhette meg az év utolsó előtti ORB futamát Csomós Miklós és Nagy Attila, de egy defekt hamar megpecsételte a versenyüket.

2021. Szeptember 22. 15:35, szerda | Sport

Mindig ilyen szakaszokon mennék!

A Vértes ralit az P12 kategória győzelemmel zárta a Kronome - Pásztor ralipáros.

2021. Szeptember 20. 17:07, hétfő | Sport

Tíz aranyérmet nyertek a magyarok a kick-box világkupán

Összesen tíz aranyérmet nyertek a magyarok felnőtt korosztályban a 26. kick-box világkupán a hétvégén a BOK Csarnokban.